Dolar

32,3285

Euro

35,0759

Altın

2.301,62

Bist

9.038,72

'15 Temmuz'da Muhammed Dahlan izi

Filistin’den sürgün edildikten sonra Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)’de yaşamaya başlayan ve son dönemde BAE tarafından desteklenen Muhammed Dahlan’ın 15 Temmuz darbe girişimine finansal destek verdiği iddia ediliyor. Dahlan, Ortadoğu'daki bir çok iç savaş ve suikastle anılıyor...

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-04 17:29:43

'15 Temmuz'da Muhammed Dahlan izi

Yenişafak'ın Middle East Eye'a dayandırdığı habere göre Dahlan'ın darbe girişimi öncesi Pensilvanya'da yaşayan Fethullah Gülen ile temas kurduğu öğrenildi. Haberde Dahlan'ın darbe girişiminin başlamasından haftalar önce darbecilere finansal destek için para yatırdığı ve ABD'de yaşayan bir iş adamının aracılığıyla Gülen ile görüşmeler gerçekleştirdiği belirtildi.

Middle East Eye, Dahlan'a yakın olan iş adamının kimliğinin MİT tarafından ortaya çıkarıldığını ifade ediyor.

BAE MEDYASINDAN DARBE PROPAGANDASI

15 Temmuz darbe girişimin yaşandığı gece Dubai merkezli Al Arabiya ve Sky News Arabic, darbe girişiminin başarılı olduğu yönünde haberler servis etmişti. Aynı kanallar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkeden kaçtığını iddia eden haberlere yer vermişlerdi. Birleşik Arap Emirlikleri ise darbe girişiminin başarısız olduğunun anlaşılmasından 16 saat sonra darbeyi kınayan bir açıklama yapmıştı.

MISIR'DA YAŞIYOR

Birleşik Arap Emirlikleri yaşananlardan sonra şimdiye kadar destekledikleri Dahlan'dan uzak kalmaya yönelik yeni adımlar atmaya çalıştığı ve bu kapsamda Dahlan'ın ülkeden ayrılmak zorunda kaldığı belirtiliyor. Dahlan'ın şimdi darbeci Sisi tarafından yönetilen Mısır'da olduğu belirtiliyor.

DAHLAN ve FİLİSTİN İDDİALARI

Dahlan'ın şimdiye kadar Birleşik Arap Emirlikleri tarafından desteklendiği ve bazı operasyonlarda kullanıldığı iddia ediliyor. Nitekim BAE'nin başını çektiği bazı Arap ülkeleri Dahlan'ı Filistin için alternatif lider olarak sunmaya ve Mahmut Abbas'ın yerine düşündükleri de iddia ediliyor.

Ortadoğu'daki karanlıklar prensi Muhammed Dahlan kimdir? (TIKLAYINIZ)

'Ortadoğu'daki suikastlerde Muhammed Dahlan izi' (TIKLAYINIZ)

Haber Ara