Dolar

32,4546

Euro

34,8206

Altın

2.450,91

Bist

9.890,96

Zülfü Livaneli, UNESCO’dan istifa etti

Yaklaşık 20 yıldır UNESCO’nun iyi niyet elçiliği görevini yürüten Zülfü Livaneli, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-25 15:14:06

Zülfü Livaneli, UNESCO’dan istifa etti

1996'dan beri Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür kurumu olan UNESCO'nun iyiniyet elçiliği görevini yürüten Zülfü Livaneli bu görevinden istifa etti.

Oda Tv'nin haberine göre; Genel Direktör İrina Bokova'ya gönderdiği bir mektupla istifasını bildiren Livaneli, UNESCO'nun yapısı gereği hükümetlerarası bir kuruluş olduğunu, devletler tarafından finanse edildiği için, hükümet politikalarını eleştiremez konuma düştüğünü belirtti.

İnsan hakları ihlallerine, düşünce ve basın özgürlüğüne darbe vurulduğunu iddia eden Livaneli, “bunlar karşısında susarak İnsanlık Zirveleri yapmanın ve soyut barış söylemlerinde bulunmanın, UNESCO'nun temel idealleriyle çelişki oluşturduğunu” vurguladı. Birleşmiş Milletler'in uluslararası alanda atadığı tek Türk iyiniyet elçisi olan Zülfü Livaneli, 10 Mayıs'ta Paris'te yapılan “Goodwill Ambassadors'' toplantısına ve iki gün önce İstanbul'da düzenlenen İnsani Zirve'ye de, bu zirveye verilen desteği eleştirerek katılmadı.

Sur'daki operasyonlar nedeniyle İstanbul'daki İnsani Zirve'ye katılmayan Livaneli,  Dünya Kültür Mirasını Koruma konuşmaları yapmanın ikiyüzlülük anlamına geldiğini vurguladı. Bu göreve 1996 yılında Federico Mayor tarafından “Müzik ve edebiyat alanında dünya barışına yaptığı katkılar” nedeniyle atanmıştı.

Haber Ara