Dolar

32,5790

Euro

35,0501

Altın

2.457,76

Bist

9.813,25

Yeni İstanbul Barosu Başkanı'nın içinden 28 Şubat çıktı

İstanbul Baro Başkanlığı seçimlerini kazanan Mehmet Durakoğlu’nun içinden 28 Şubat çıktı...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-24 14:59:51

Yeni İstanbul Barosu Başkanı'nın içinden 28 Şubat çıktı

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Sabah'tan M. Fatih Gediman'ın haberine göre İstanbul Baro Başkanı olarak seçilen önceki dönem Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Durakoğlu, 2011 yılında İstanbul Barosu'na asılan "başörtülüler giremez" afişi ile gündeme gelen isim olduğu ortaya çıktı.

Haberde, Durakoğlu'nun bu yazının savunuculuğunu da yaptığı ve bir çok yayın organına konu ile ilgili açıklamalarda bulunduğu belirtildi.

Durakoğlu'nun konu ile ilgili bir açıklamasına da yer verildi:

"Sorun, bunların anlattığımız bir staj eğitiminin olduğu noktada fiilen dersin yapılması sırasında başında türban olup olmaması. Bir avukat yarın nasıl duruşmaya girerken türbanını çıkarmak zorunda kalacaksa, bu işi öğrettiğimiz yer olan staj eğitim merkezinde de bunun olmasını istemiyoruz. Biz türbanlı avukatın, adliyede işlem yapmasına, kaleme girip işlem yapmasına karışmıyoruz. Biz sadece cübbeyle türbanı, cübbeyle şapkayı, cübbeyle bir parti rozetini karıştırmamaya özen gösteriyoruz. Yaklaşımımız bu. Bunları öğrettiğimiz yerde de türban takılmasını istemiyoruz. Kararlılık içerisindeyiz, bunu sürdüreceğiz."

Bunların yanısıra Durakoğlu, CHP'de aktif siyaset de yapıyor. Hem Baro'da hem CHP'de varlığını sürdüren Av. Mehmet Durakoğlu CHP Beykoz İlçe teşkilatında Divan Başkanlığı, katip başkanlığı görevlerinde bulunmuş, kongreler yönetmiş ve parti faaliyetlerine katılmış.

Haber Ara