Dolar

32,5865

Euro

35,0314

Altın

2.459,43

Bist

9.857,64

Türkiye'den Rusya'ya nota!

Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağı için Rusya'ya nota verildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-05 13:54:38

Türkiye'den Rusya'ya nota!

Rusya'ya ait bir savaş uçağının Türk hava sahasını ihlalden sonra Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı.

Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kremlin basın sözcüsü Dmitry Peskov, "Büyükelçimiz, Türkiye Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak nota verildi. Oradaki verileri kontrol edeceğiz" dedi.

Suriye'deki hava operasyonlarının Ankara-Moskova ilişkilerini kötü etkileyeceğini düşünmediklerini belirten Kremlin basın sözcüsü Dmitry Peskov, "Türkiye ile ikili ilişkilerimiz oldukça kapsamlı ve karşılıklı yarar ilişkisi açısından oldukça sağlam bir temele sahip" ifadesini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in sözcüsü Peskov, 'Çağrılan büyükelçimize verilen notayı inceleyeceğiz, oradaki verileri kontrol edeceğiz' dedi

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov Rusya'ya ait bir savaş uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesine ilişkin Rusya'nın Ankara Büyükelçisi'ne verilen notadaki verileri kontrol edeceklerini söyledi.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Peskov "Büyükelçimiz, Türkiye Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak nota verildi. Oradaki (nota) verileri kontrol edeceğiz" dedi.

Peskov Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonlarının Ankara-Moskova ilişkilerini kötü etkileyeceğini düşünmediklerini belirterek "Türkiye ile ikili ilişkilerimiz oldukça kapsamlı ve karşılıklı yarar ilişkisi açısından oldukça sağlam bir temele sahip" ifadesini kullandı. Dışişleri Bakanlığı Rusya'ya ait bir savaş uçağının 3 Ekim Cumartesi saat 12.08'de Hatay'ın Yayladağı bölgesinin güneyinde Türk hava sahasını ihlal ettiğini bildirmişti. Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada bölgede devriye uçuşu yapan iki Türk F-16 uçağının önlemesi üzerine Rus uçağının Türk hava sahasını terk ettiği belirtilmişti.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi'nin Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığı ve söz konusu ihlalin kuvvetle protesto edildiği vurgulanan açıklamada bu tür bir ihlalin tekrarlanmamasının talep edildiği, aksi takdirde yaşanabilecek arzu edilmeyen bir hadiseden Rusya'nın sorumlu olacağının iletildiği ifade edilmişti.

AA

Haber Ara