Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Sur'da içinde askerlerin bulunduğu bina çöktü

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde operasyonların yoğun olarak devam ettiği Hasırlı Mahallesi'nde Özel Kuvvetler Komutanlığı timinin içinde bulunduğu eski bir binanın çökmesi sonucu üç askerin şehit olduğu bildirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-19 13:02:19

Sur'da içinde askerlerin bulunduğu bina çöktü

İHA'nın haberine göre, Sur'da içinde güvenlik güçlerinin bulunduğu bina çöktü Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2 Aralık 2015 tarihinde başlayan sokağa çıkma yasağı ile birlikte PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonlar 80'inci gününe girerken, operasyonların yoğun şekilde devam ettiği Hasırlı Mahallesi'nde Özel Kuvvetler Komutanlığı timinin içinde bulunduğu eski bir binada henüz tespit edilemeyen bir nedenden dolayı göçük meydana geldi. Göçük altında kalan 9 kişi kurtarılırken, 3 kişinin kurtarılması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için Diyarbakır'ın Sur ilçesinde süren operasyonlara katılan Özel Kuvvetler Komutanlığı timinden 12 kişinin içinde bulunduğu eski bir binada henüz tespit edilemeyen bir sebepten dolayı çökme meydana geldi. Çökmenin meydana geldiği evde başlatılan ve AFAD ekiplerinin de katıldığı kurtarma operasyonunda enkaz altında kalan 9 kişi kurtarılırken, 3 kişiye henüz ulaşılamadığı belirtildi. Enkaz altında kalan 3 kişinin kurtarılması için göçüğün meydana geldiği evde arama çalışmaları sürerken, bölgede PKK saldırılarına karşılık geniş güvenlik önlemleri alındı.

ÜÇ ASKER ŞEHİT OLDU

Sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların 2 Aralık'tan bu yana devam ettiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinde çatışmalar sırasında çöken bir binanın altında kalan üç asker kurtarılamayarak şehit oldu.

Genelkurmay Başkanlığı'nın paylaştığı yazılı açıklamaya göre, göçük altında kalan yedi askerden dördü hafif yaralı olarak kurtarıldı. Üç asker ise çoken binanın enkazı altında kaldı.

AFAD EKİPLERİNE ATEŞ AÇILDI

Hasırlı mahallesinde tahrip gücü yüksek el yapımı bombanın patlaması sonucu içerisinde toplam 12 asker ve polisin bulunduğu beş katlı bir binanın bir bölümü çöktü. Enkaz altında kalanların kurtarılması için yardıma giden güvenlik güçlerine PKK'lılar uzun namlulu silahlarla ateş açtılar. Çıkan çatışmada iki asker ve iki polis şehit oldu.

Enkaz altından dokuz kişi çıkarıldı ancak üç asker kurtarılamadı. Enkaz altındaki askerlerin kurtarılması için yürütülen çalışmalar bölgede devam eden çatışmalar nedeniyle sağlıklı yapılamadı. Bölgedeki çalışmalara katılmak üzere giden AFAD ekiplerine de ateş açıldı.

Haber Ara