Dolar

32,5789

Euro

35,0431

Altın

2.459,08

Bist

9.804,16

PYD'den sonra ABD'den 'Rakka' açıklaması

ABD öncülüğündeki IŞİD Karşıtı Koalisyon Komutanı Korgeneral Stephen Townsend, PYD'nin açıklamaları sonrası 'Rakka'yı herhangi bir grup için kurtarmıyoruz' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-29 14:11:30

PYD'den sonra ABD'den 'Rakka' açıklaması

TIMETURK | HABER MERKEZİ

ABD öncülüğündeki IŞİD Karşıtı Koalisyon Komutanı Korgeneral Stephen Townsend, ABD Savunma Bakanlığına (Pentagon) video konferans ile bağlanarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"FEDERATİF YAPI BEKLEMİYORUZ..."

PYD'ye ve PYD Lideri Salih Müslim'in açıklamalarına ilişkin soruları cevaplayan Komutan, PYD'nin Suriye'nin kuzeyinde federatif bir yapı inşa etmesini beklemediklerini söyledi. Öte yandan Townsend, basın toplantısında Anadolu Ajansı muhabirinin 'PYD' sorusuna sinirlendi.

"BU KADAR AZ NÜFUSLA OLMAZ"

Townsend, Kürtlerin Suriye'nin kuzeyinde sadece yüzde 10 nüfusa sahip olduğunu ve bu kadar az bir nüfusla o bölgede federatif bir yapı inşa edemeyeceklerini öne sürdü.

Townsend şunları söyledi:

“Benim misyonum bir Kürt federal devleti kurmak değil. Rakka'yı herhangi bir grup için kurtarmıyoruz. Aslında Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile ilgili gördüğümüz şey şu ki, ağırlıklı olarak Kürtler tarafından öncülük ediliyorsa da yarısından fazlası Kürt değil. Araplar var, başka gruplar, Türkmenler var. Kürtler aslında Suriye'nin kuzeyinde kabaca yüzde 10 civarında. Orada Kürt federatif devleti denilen bir devletin kurulabileceğini ön göremiyorum.”

PYD NE DEMİŞTİ? (HABERE GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ)

Haber Ara