Dolar

32,4408

Euro

34,7814

Altın

2.448,64

Bist

9.931,68

Ortodoks Dünyasında çatlak büyüyor...

Girit'teki Ortodoks Kiliseleri Forumunda alınan kararların tüm Ortodoks Kiliseleri için geçerli olması kararı Moskova Patrikliği tarafından kabul edilmedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-25 19:50:51

Ortodoks Dünyasında çatlak büyüyor...

Rus İnterfax haber ajansının haberine göre, 20 Haziran'da Girit adasında Dünya Ortodoks Kiliseleri Forumu düzenlenmiş ve 4 gün sürmüştü.

"ALINAN KARARLAR TÜM ORTODOKS KİLİSELERİ İÇİN ZORUNLU"

Dünyadaki 14 Ortodoks kiliseden 10 liderin katıldığı forumun koordinatörlüğünü İstanbul Patrikhanesi liderinin yaptığı forum sonrası "alınan kararların tüm Ortodoks kiliseleri için zorunlu olacağını" açıklanmıştı.

NELER KONUŞULDU?

Dünya Ortadoks Kiliseleri Forumu'nda, altı konunun masaya yatılırdığı belirtilmişti. bunlar:

- Ortodoks Kilisesi'nin Hristiyan dünyasının kalan kısmı ile ilişkileri
- Oruç
- Evlilik
- Modern dünyada kilisenin misyonu
- Ortodoks diasporalarına destek ve Ortodoks kiliselerinin özerklik ilanı

FORUMUN BAŞKA BRİ TARİHE ERTELENMESİ

Daha önce, Bulgar, Antakya, Gürcü, Sırp ve Rus Kiliseleri liderleri uyuşmazlıkların çözümü ve belge taslaklarının tamamlanması için forumun başka bir tarihe ertelenmesini teklif etmişlerdi. Ancak İstanbul Patrikhanesi bu girişimi reddederek, ve forumun planlandığı gibi yapılmasında ısrar etti. Bu yüzden foruma katılım çok az oldu.

MOSKOVA REDDETTİ

Moskova Patrikhanesi Dış Kiliselerle İlişkiler Bölümü Başkanı Volokolamsk, Girit Konseyi toplantısı kararlarının tüm Ortodoks dünyası için zorunlu olmayacağını söyledi. 

KİRİLL'DEN MESSAJ

Foruma bir mesaj gönderen Moskova ve Rusya Patriği Kirill, Girit toplantısının tüm dünya Ortodoks Kiliseleri konseyi hazırlıklarına katkı sağlayacağını bildirmişti.

Haber Ara