Dolar

32,3369

Euro

35,1967

Altın

2.247,91

Bist

8.718,11

Milli Gazete'den Obama'ya: Sıkıysa bu camiye git

Milli Gazete bugünkü nüshasında çok konuşulacak bir manşete imza attı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-05 13:28:57

Milli Gazete'den Obama'ya: Sıkıysa bu camiye git

Başkanlık süresinin sona ermesine kısa bir süre kala cami ziyareti yapan Obama'ya, Milli Gazete ABD'nin enkaza çevirdiği camileri hatırlattı.

İşte Milli Gazete'nin haberi:

Görevde olduğu süre boyunca Irak ve Afganistan başta olmak üzere pek çok İslâm ülkesinde camilere yönelik saldırıların baş sorumlusu olan ABD Başkanı Obama, son günlerinde Müslümanları hatırlayarak, cami ziyaretinde bulundu. “İmaj” çalışması için tezgâhlandığı çok açık olan “ziyarette” Obama, sanki İslam dünyasını işgal eden, camileri yıkan ABD değilmiş gibi açıklamalarda bulundu.

SANKİ CAMİLERİ ONLAR YIKMADI!

Obama, Baltimore İslâm Merkezi'ne düzenlediği sözde “barış” ziyaretinde sanki İslâm topraklarında Müslüman öldüren ve camileri yıkan askerin başkumandanı değilmiş gibi, Müslümanlara karşı nefretin kabul edilemez olduğunu, Müslümanları da ABD'nin bir parçası olarak gördüklerini iddia etti. Bizzat başında olduğu devlet ve ordunun İslâm'a karşı yıllardır yürüttüğü savaşa rağmen, Müslümanlara yapılan saldırıların tasvip edilemeyeceğini söylemesi “ikiyüzlülük” değilse ne!

VAHŞETİ KAPATMA ÇABASI

Obama'nın cami ziyaretini değerlendiren Prof. Dr. Sıtkı Bilgin, ”Ortadoğu coğrafyasında bugün kan gövdeyi götürmektedir. Müzeler yağmalanıyor, camiler yıkılıyor, tarih yok ediliyor. Peki, buna sebep olan kim? El cevap: Kesinlikle Amerika… O zaman bu cami ziyareti nereden çıktı? Amerika kendi çıkarı için; uzun vadeli planları için şirin görünmeye çalışıyor. Bu bir imaj düzeltme çabasıdır. Bir taraftan cami yıkıyor, diğer taraftan cami ziyaret edip Müslümanların yanındayım mesajı veriyor. Bu açıkça ikiyüzlülüktür” dedi.

Obama, kendisine “barışçıl imaj” çizmek için tezgâhlandığı çok açık olan “ziyarette” Müslümanlara barış masalları okusa da dünya ABD'nin Irak ve Afganistan'da bombaladığı camileri, yaktığı Kur'an'ları unutmayacak…

ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray'da geçirdiği 7 yılın ardından ülkesinde ilk kez bir camiyi ziyaret ederek, “Buraya Amerikalı Müslümanların yeterince duymadıkları iki sözcüğü söylemeye geldim, o da teşekkür etmek” dedi. Obama, içerisinde eğitim ve sağlık hizmetleri de verilen Baltimore İslâm Toplumu'ndaki camiyi ziyaret etti. ABD'deki Müslüman toplumun önde gelen liderleriyle yuvarlak masa toplantısı gerçekleştiren Obama, toplantının ardından ülkesindeki sözde inanç özgürlüğünün korunmasına (!) yönelik ikiyüzlü bir konuşma yaptı. Yaklaşık 43 dakika süren konuşmasında İslâm'ın barış dini olduğunu vurgulayan Obama, içinde bulundukları caminin de ülkedeki diğerleri gibi ABD'nin “bir parçası” olduğunu iddia etti.

ABD'deki düzmece 11 Eylül saldırısının ardından ve özellikle de Fransa'nın başkenti Paris ile San Bernardino'da meydana gelen saldırılardan sonra terör eylemlerinin inançlarla ilişkilendirildiğini dile getiren Obama, son dönemde Amerikalı Müslümanlara karşı artan söylemlere de karşı çıktı.

Obama, “Müslüman Amerikalılara yönelik hoş görülemeyecek siyasi bir retoriği duyuyoruz ki, bunun ülkemizde yeri yok” ifadesini kullandı. ABD'deki camilerin, başörtüsü takan kadınların hedef alındığını, çocukların aşağılandığını, mescitlerin tahrip edildiğini aktaran Obama, Amerikalı Müslümanların da aslında ülkeleri için olağanüstü işler yapan kişiler olduğunu kaydetti. Obama, kendilerini ülkede ikinci sınıf hissettiklerini ifade eden birçok kişiden mektuplar aldığı bilgisini vererek, bunun ülkesinde kabul edilemeyecek bir durum olduğunu söyledi.

YİNE İSLÂM VE TERÖR KELİMELERİNİ AYNI CÜMLEDE KULLANDI!

İslâm sözcüğünün, barış anlamına gelen “selam” kökeninden geldiğinin altını çizen Obama, “Esselamu Aleykum, barış üzerinize olsun demek. İslâm bir barış dinidir” dedi. Dolayısıyla İslâm'ın terörizmi yasakladığına da işaret eden Obama, “İslâm, diğerlerine karşı saygı duyulmasını isteyen geleneğe sahiptir” ifadesini kullandı.

Obama, DAEŞ gibi terör örgütlerinin İslâm'ı veya Müslümanları savunmadığını, dikkatli bakıldığında da terör örgütlerinin kurbanlarının çoğunun masum Müslüman erkek, kadın ve çocuklar olduğunu söyledi. ABD Başkanı Obama, “Terör örgütlerine bu meşruluğu vermemeliyiz. Onlar İslâm'ı savunmuyor” diye konuştu.

MÜSLÜMANLARA OY KULLANMA ÇAĞRISI

ABD Kongresi'nin iki Müslüman üyesinden biri olan Keith Ellison, bu yıl Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde İslâm karşıtı söylemlerin bazı siyasetçiler tarafından propaganda aracına dönüştürüldüğüne dikkati çekerek, “Biz de oyumuzu kullanarak tepkimizi ortaya koymalıyız” dedi. Demokrat Parti'nin önemli isimlerinden Ellison için salonda sık sık “Geleceğin ABD Başkanı” sloganları yükselirken, Ellison, “Ülkedeki şartlar göz önünde bulundurulduğunda bu çok önemli bir sorumluluktur. Bazı Müslümanlar oy kullanmayı doğru bulmadıklarını söylüyor, bence bu seçimlerde herkesin oy kullanması gerekir, bu üzerimize farzdır” diye konuştu.

20160205014056

Haber Ara