Dolar

32,5825

Euro

35,0539

Altın

2.458,73

Bist

9.820,04

Mehmet Dişli’nin öznesiz cümleleri

Dişli dün ortaya çıkan ifadesinde darbeciler için sıklıkla 'onlar' zamirini kullandı. Fakat 'onlar'ın kim olduğunu söylemedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-27 10:07:37

Mehmet Dişli’nin öznesiz cümleleri

Darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Dönüşüm Dairesi Başkanı Tümgeneral Mehmet Dişli'nin ifadesi dün basına yansımıştı.

Al Jazeera'nin haberine göre Dişli, darbe girişimine ilişkin üzerine atılan suçlamaları kabul etmediğini belirtirken Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Orgeneral Akın Öztürk'ün darbenin içinde olmadığını, bunun yanında kendisinin de mağdur olduğunu söyledi. Ancak Dişli ifadesinde “darbeci” olarak suçladığı kişilerin tam olarak kimler olduğunu ya da bu girişimin organizatörünün kim olduğunu da açıkça ifade etmiyor.

İşte Dişli'nin genel olarak "öznesi belirsiz" cümleler":

“DEDİLER… SÖYLEDİLER…”

"Komutanın odasına girerken o katta özel kuvvet giyimli 2-3, yüzleri açık ancak tanımadığım şahıslar karşıladı. Komutan'ın odasına girmeden 2 ofis vardır. Birine beni çektiler. 'Silahlı Kuvvetler duruma, yönetime el koydu. Yurtta Sulh Cihanda Sulh Operasyonu başladı. Komutan'ın da bizimle olmasını istiyoruz' dediler… Bana, 'Sana güvenir, sen ikna edersin, yoksa ikinizi de paketleyip götüreceğiz' dediler. Bana uçakların havada olduğunu, sıkıyönetim emrinin yayımlandığını söylediler. Bütün komutanların bunun içinde olduğunu söylediler. 'Olmayanları şu anda alıyoruz. Zaten tutuklanıyorlar' dediler. Beni Komutan'ın odasına soktular."

"Özel kuvvet görevlilerinde silah vardı. Komutan'ı ikna etmek için, 'Kan dökülmesin, bu işin içinde siz de olun. Rüştü Paşa'nın (Erdelhun) başına gelenler sizin başınıza gelmesin' dediler. Ben Komutan'a, 'Bunlar dışarıda birini vurdular. Bunların gözü dönmüş' dedim. Dışarıda kanlar da vardı. Akıncılar Hava Üssü'nde ikimizi bir arabayla bir odaya götürdüler. Oturduk, çay ve kahve içtik. Odada televizyon vardı, gelişmeleri takip edebiliyorduk. Daha sonra odaya havacı komutan Kubilay Selçuk geldi. Komutan'a 'Silahlı kuvvetler bu işe el koydu. Tüm kuvvetlerin dahil olduğu bir şey olduğunu' söyledi. Komutan, hava kuvvetlerinde durumun ne olduğunu söyledi. O da 'Akın Paşa sizin ağzınıza bakıyor. Siz 'Evet' derseniz o da bu işe dâhil olacak. Akın Paşa bu işte yok' dedi. 'Ama isterseniz çağırabilirim' dedi."

İFADENİN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

221408

Haber Ara