Dolar

32,4652

Euro

34,8281

Altın

2.452,43

Bist

9.891,91

Libya'daki gelişmeler

Libya'daki gelişmeler

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-25 23:51:56

Libya'daki gelişmeler
Libya ile Tunus'u bağlayan tek karayolunun bir yıldan uzun bir süre sonra açılması konusunda anlaşıldığı ve yolun yarın açılacağı bildirildi.

Libya'nın başkenti Trablus'un batısında yer alan Raşfana ve ez-Zaviye beldeleri arasında yer alan El-Mayye beldesi Belediye Başkanı Halid ed-Deas, yolun açılması için birkaç saat önce engellerin temizlenmesi işleminin başlatıldığını belirtti.

Deas, Raşfana ve Zaviye beldesinin önde gelenlerinin, yolun açılması ve güvenliğini Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı güvenlik birimlerinin sağlaması konusunda anlaştığını ve yolun yarın açılacağını kaydetti.

Zaviye beldesinde eski Trablus merkezli Milli Genel Kongre yönetimine bağlı güçler ile Raşfana beldesindeki Tobruk merkezli hükümet yanlısı güçler arasında geçen yıl çıkan çatışmalar nedeniyle, Tunus-Libya yolu kapatılmıştı.

Libya Başkanlık Konseyi'nin Basın Ofisi tarafından sosyal paylaşım sitesinden yapılan açıklamada, Trablus ve Tunus arasındaki sahil yolunun açılması girişiminde başarılı olunduğu ifade edilmişti.

Haber Ara