Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Kuder'in yabancı öğrencileri darbeye tepki gösterdi

Kayseri Uluslar arası Öğrenci Derneği(KUDER), Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda darbe girişimini lanetlemek üzere bir etkinlik düzenledi. Dünyanın çok farklı ülkelerinden gelen yabancı öğrenciler 'Biz de Nöbetteyiz, Biz de Türkiyeliyiz.' Diyerek Türkiye'nin yanında olduklarını ifade ettiler.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-22 15:03:41

Kuder'in yabancı öğrencileri darbeye tepki gösterdi
Kayseri Uluslar arası Öğrenci Derneği(KUDER), Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda darbe girişimini lanetlemek üzere bir etkinlik düzenledi. Dünyanın çok farklı ülkelerinden gelen yabancı öğrenciler "Biz de Nöbetteyiz, Biz de Türkiyeliyiz." Diyerek Türkiye'nin yanında olduklarını ifade ettiler.

KUDER'in darbeleri ve darbecileri lanetleme etkinliği Filipinli Şehabettin ve Yemenli Muhammed'in beraber okudukları sala ile başladı. Ardından Nijerli Abdusselam Kuran-ı Kerim tilaveti ile Kayserilerin gönüllerine hitap etti.

Yabancı öğrenciler adına konuşma yapan Srilankalı Rimshan Muhammed şunları söyledi:

"Unutmayalım ki Türkiye, İslam dünyasının tamamı tarafından son kale ve son umut olarak görülmektedir. Türkiye sadece Müslüman milletlerin değil tüm insanlığın son kurtuluş adasıdır. Türkiye zulüm okyanusunda adalet ve huzur sahilidir. Bu millet her zaman Mazlum coğrafyaların savunucusu, onların zulme karşı haykıran sesi olmuştur. Mazlum coğrafyaların tamamı tarih boyunca Anadolu insanının her türlü desteğini, hoşgörüsünü, kardeşliğini her zaman yanında hissetmiştir.

İşte tüm Müslümanları bir araya getirme çabalarının yanında , bölücü ve parçalayıcı faaliyetlerine devam eden, kökü dışarıda bazı unsurlar Ümmetin birlik ve beraberliğini yok etmek için her türlü hainliği yapmaktadır.Yıllardır Irkçı emperyalizmin uşaklığını yapan Fetullahçı teröristler 15 Temmuz'da başlattıkları darbe girişimi ile tüm Müslümanların huzur ve mutluluğunu hedef almışlardır.Beni ve eminim ki Türkiye'de eğitim alan ilim muhaciri tüm arkadaşlarımı şu günlerde hüzünlendiren bir dönemi yaşıyoruz. Çünkü Yüzyıllar boyunca bu ümmete bayraktarlık yapmış Necip Türk milletinin çocukları darbe ve terör eylemleriyle karşı karşıya kaldı."

Muhammed, "Allah'a sonsuz şükürler olsun ki, 15 Temmuz akşamı milletin ve ümmetin değerlerini yok etmeyi hedef alan darbe girişimi, Türk Milletinin azim ve gayreti, Türkiye devletinin kararlılığı ve kudreti ile bastırılmıştır.Bu darbe ve cunta kalkışmasının amacı; mazlumlarının hamisi ve destekçisi olan Türkiye devletini ele geçirmektir.Bizler Ümmetin Gençleri olarak Fetullahçı Terör Örgütü'nün, terörist unsurları öncülüğünde gerçekleştirdiği cunta ve darbe girişimini lanetliyoruz. Bizler Ümmetin gençleri olarak büyük ve güçlü Türkiye hedefine olan sarsılmaz inancımızı ve bağlılığımızı yineliyoruz.Tün dünya Müslümanlarını Türkiye'ye destek vermeye davet ediyoruz."diyerek konuşmasını tamamladı.

Haber Ara