Dolar

32,5825

Euro

35,0539

Altın

2.458,73

Bist

9.820,04

Kılıçdaroğlu'ndan yeni hükümet yorumu: 1. saray hükümeti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-24 16:28:16

Kılıçdaroğlu'ndan yeni hükümet yorumu: 1. saray hükümeti

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dokunulmazlık konusu ile ilgili "Anayasa mahkemesine gitmeyeceğiz. Ama fezleksi olan her vekilimize bütün hukuki desteğimizi vereceğiz" dedi. Yeni hükümet için de konuşan Kılıçdaroğlu, "1. saray hükümeti" tanımlamasını yaptı. Şehit cenazesinde yaşadığı yumurtalı protesto için konuşmasında geniş bir yer ayırdı ve bu şahıslara "şerefsizler" diye seslendi.

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

Kandan beslenmeyen tek parti CHP'dir. Nerede yurttaşımızın bir sorunu varsa onların çözmek bizim sorumluluğuzdadır. Askeri ücretine zammı 105 işçi Sakarya'da 29 Mart'tan bu yana alamıyor. Ama seslerini de duyuramıyorlular. Sakarayalılar bize bir milletvekili verdiniz ama onların dertlerini de sadece biz dile getiriyoruz. Ücretlerini alamayan 120 maden işçisi Ocak 2016'dan bu yana çalışıyorlar ama ücretlerini alamıyorlar. Vali duymuyor, kimse duymuyor. 7 katlı binanın çatısına çıkıyorlar yine seslerini duyuramıyorlar. En son ölüm orucuna giriyorlar. Onların seslerin, CHP dışında hiçbir parti duyamaz. Biz kul hakkının emeğin değerini biliyoruz. Onlar emeği, dini ihmal ederler. Bütün CHP'lilerde askeri ücret net 1500 TL'dir.

Seçim öncesi istihdam yaratıyorlar, seçim sonrası hepsini kapıya koyuyorlar. Sizi seçimden sonra kapının önüne koyan AKP'nin artık adalet anlayışını öğrenmek zorundasınız. Ama size sözüm var CHP iktidarında her köyde en az bir ziraat mühendisi olacak.

ŞEHİT CENAZESİNDE PROTESTO

Geçen hafta şehitlerimizin cenaze törenine katıldım. Namazımızı kılarız dulamızı yaparız. Hoca hellalik ister, helalliğimzii veririz. Alıştığımız kültür ve değerler var. her cenaze sonrası acıları paylaşmka bizim görevimizdir. Şehit yakınları bize sitem eder bunları anlayışla karşılıyoruz. Çünkü ateş düştüğü yeri yakıyor. En zor iş şehit ailesiyle yan yana gelmektir. Babaların çocuklarını toprağa verdiği bir dönemde yaşıyoruz. Acılar paylaşıldığı zaman hafifler. Başka anneler ağlamasın diye bize sitem ediyorlar, onların sitem etmeye hakları var. Cenazede siyaset yapılmaz. Siyaset farklı bir alandır. Dini siyasete alet ederk kullanmak dine en büyük haksızlıktır. Acıyı dindirecek olan hükümettir.Polis onun emrinde, ordu onun emrinde parlamentoda çoğunluk onun elinde, onun bahane üretme hakkı yoktur. AKP 14 yıldır Türkiye'nin temel hiçbir sorununu çözmemiştir.

2002'de kimsenin burnu kanamıyor terör yüzünden. 14 yıl sonunda gelinen noktadaya bakın. Şehit ve gazi annelerine sesleniyorum 14 yıldır Türkiye'yi bu noktaya kim getirdi? Şehitlerin hatırına bu soruyu kendi vicdanınıza sorun.Terörsüz bir Türkiye devraldılar, teör örgütü şehirleri silah deposuna döndürdü kimse ses çıkarmadı. Cenaze namazından sonra yumurta atıldı. Ben siyasette hep hoşgörüyü benimsedim. Daha öncede atıldı bana soruşturma açılmasına izin vermedim. Ama şehit cenzesine dine ve inanca saygı göstermeyen bir hareketi benim affetmem mümkün değil. Hele hele cebine çiğ yumurtayı koyacaksın şehit cenazesine geleceksin. Sen müslüman bile olamazsın. Bunlar geldiler, bize yumurta atıyorlar eyvallah, ibadete şehite saygı göstemiyorlar, tamam. Peki birileri şehitlere kelle dedi, ona birşey yaptılar mı? Önünde diz çöktüler. Bunların amacı din değil, tek amacı para. PKK ile pazarlık yaptılar, içlerinden birisi çıkıpta hesap sordu mu? Bunlar vicdanlarını kiralayan insanlardır. PKK ile görüştüklerini kendi Bakanları söyledi.PKK ile görüşenler şerefsizdir demişlerdi, sonra görüştükleri çıktı ortaya. Peki bu yumurta atanlar kızdı mı? Çünkü onlarda bunlar kadar şerefsizdir. Ben kızıma 8 şehidimizn olduğu gün nikah yapsam kıyamet kopardı. AKP'nin yöneticileri PKK'ya yardım ve yataklık yapmışlardır. Bu söylemden rahatsız oluyorlar. Çünkü iki tarafta kandan besleniyor. Yumurta atarsak bunu söylemez diyorlar. Mısır'daki sağır sultan duyana kadar söyleyeceğim.

DOKUNULMAZLIK GÖRÜŞMELERİ

CHP'yi eleştirirsen sırtın sıvazlanır, iyi görünürsün. Elbette bizi eleştirebilirler ama kimse olayı farklı yere çekmesin. Bizim parti programımızda kürsü dokunulmazlığı hariç diğer dokunulmazlıklar kaldırılsın deniyor. Siyaset yapmanın güvencesidir bu. Çıkıp kendi düşünceni dile getirebilmelisin. Dokunulmazlıklarla ilgili katılmadığımız yerler var mı var. Dedik ki neden bakanların dokunulmazlıklarını kaldırmıyorsunuz? Kul hakkı yiyenlerin dokunulmazlığı aynen duruyor. Milletvekilliğin dokunulmazlığı geçicidir, soruşturma erteleniyor sadece. Ama bakanlıkların dokunulmazlığı ömür boyudur. Temel fark budur. Kamuyounda dokunulmazlıklar sadece HDP için kaldırıldı sanıyor, bizim de dokunulmazlıklarımız kalktı. Korkmayacağız, yılmayacağız, sonuna kadar gideceğiz.

DEMOKRASİ İÇiN BEDEL ÖDEYECEĞİZ

Ben çıkmalıyım hakimin önüne demokrasinin ne olduğunu anlatmalıyım ona.Kurultayımızda hangi karar alınmışsa o yapılacaktır. Demokrasi için bedel ödeyeceğiz. Bir baskı dönemi geliyor. Bizi hapse atarlarmış, atmassanız namertsiniz. 20 Mayıs'ta çıktı bugün 24 Mayıs, aynı fiili işleyen bir milletvekilinin dokunulmazlığı decam ediyor. Onların amacı acaba CHP'yi nasıl köşeye sıkıştırırız. Bedel ödemekten çekinmeyeceğiz.Cumhuriyeti demokrasiyle taşlandıracağız.

Anayasa engel bize ondan terörü biteremiyoruz diyorlar. Gelen her şehit cenazesinde söyleyin, bunların artık bir bahaneleri kalmadı. Bundan sonra millete hangi yalana söyleyecekler? Aklım almıyor. Bundan sınra terörü bitirmezseniz iki elim yakanızda olacak.

ANAYASA MAKEMESİ'NE GİTMEYECEĞİZ

Anayasa mahkemesine gitmeyeceğiz. Ama fezleksi olan her vekilimize bütün hukuki desteğimizi vereceğiz. Dokunulmazlıkların kalkması üzerine Batı karamsar bir tablo çiziyor. Yargı tarafsız değilse siyasi otoritenin emrindeyse demokrasi ciddi yara alır kaygısını taşıyorlar, bu kaygıyı biz de taşıyoruz. Yargıtay,Danıştay ve Sayıştay başkanları Cumhurbaşkanı ile bir araya geliyorlar. Yargı benim için ayakbağıdır diyen bir adamın ayakkabı bağı olmaya neden gidiyorsunuz?

FİRAVUN DÜZENİNİ YIKACAĞIZ

O kişi cumhurun değil bir grubun başkanıdır. Bu arada AKP kongresi yapıldı. Tam bir Kuzey Kore modeli.Kalk kalkıyorlar, alkışlayın alkışlıyorlar. İşin garip tarafı biz ülkeye demokrasi getireceğiz. Binlerce kişiaklını bir kişiye kira vermişler. Şu yanlıştır demiyorlar. Demokrasiyi getirmiyorlar, götürüyorlar. Lideri tapınacak bir konuma getiriyorlar. Erdoağan'a dokunmak ibadettir diyorlar. Bunların din anlayışına bakın. Hangi dinde hangi imanda hangi kitapta var bu.Erdoğan bizim ikinci peygamberimiz diyorlar. O kongre bu anlayışla düzenlendi. Bir firavun var ve onun altında ekip var. Firavun düzenini yıkacağız. Hakkı da adaleti de namusu da şerefi de siyasete yeniden kazandıracağız.

'1. SARAY HÜKÜMETİ'

Binali'nin gelişinde parlamantonun bir etkinliği oldu mu? Birisi çapırdı evladım gel dedi, ayrıl dedi. 23 milyon 600 bin kişi de adam mı ne dersen o diyor, ayrılıyor. Nasıl bir ülke haline geldik biz? Malı kim götürüyorsa o kadar yükseliyor. Gelinen nokta bu. 64. Hükümet Saray Darbesi ile yıkıldı. Yeni hükümet '1. Saray Hükümeti'dir. Binali dedi ki 'bin dediğinize binerim, in dediğinize inerim' ve sonra kabul edildi. Aslında bu hükümete 'Binali İnali Hükmeti' demek daha doğru olur. Davutoğlu getirmesini biliyordu, ama götürmesini biliyordu. Yeni başkan hem getiriyor, hem de götürüyor. Erdoğan'ın çırağı zaten, asıl ustalık orada. Binali'ye bir tavsiyem var, sırtını sakın dönme her an bıçak yiyebilirsin. Her ortaklık bozulur ama suç ortaklığı bozulmaz.

KANIMIZI DÖKMEDEN BAŞKANLIK SİSTEMİNİ GETİREMEZSİNİZ

Başkanlık istiyorlar. O emredecek herşey olacak. TOBB'da söyledim yine söylüyorum bizim kanımız dökmeden bu sistemi getiremezsiniz. Onların ilk işleri kollektif bir suçu ortadan kaldırmak. Anayasa'nın olmadığı bir düzeni getiömek istiyorlar.Kilis'e düşen bombalar, şehitler, işsizler, yoksullar onların derdi değil. Bu bizim derdimizdir.

BİNALİ YILDIRIM'A ÇAĞRI

Onlar malı götürmeyi güvence altına almak istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Bir kayığı olmayan adamın şimdi nasıl 30 gemisi var öğrenmek istiyorum. Sayın Yıldırım'a çok açık çağrı yapıyorum. Lütfen kendinin ve ailenin mal varlığını en kısa sürede açıkla.

Haber Ara