Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

IŞİD'in sözcüsü Ebu Muhammed el Adnani öldürüldü

IŞİD'in yayın organı Amak Haber Ajansı, IŞİD Sözcüsü Ebu Muhammed Adnani'nin Halep'te hayatını kaybettiğini duyurdu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-30 21:14:58

IŞİD'in sözcüsü Ebu Muhammed el Adnani öldürüldü

TİMETÜRK I HABER MERKEZİ

Irak Şam İslam Devleti'nin propaganda organlarından Amak Haber Ajansı, örgütün sözcüsü Ebu Muhammed Adnani'nin Halep'te örgüt mensuplarını ziyaret ederken öldürüldüğünü duyurdu.

Adnani, örgüt adına pek çok ses kaydı yayınlamış; 2014'te ABD tarafından terör listesine alınmıştı.

Geçtiğimiz günlerde El Kaide'den ayrılan ve resmi varlığını sona erdirerek "Şam'ın Feti Cephesi" adını alan Nusret Cephesi ile Irak İslam Devleti örgütü arasındaki krizin patlak vermesinde kritik rol oynayan Adnani, sonrasında örgüt adına pek çok sert açıklama yayınlamıştı.

Örgütün resmi sözcüsü olarak görev yapan Adnani, sıklıkla Suriyeli muhaliflere yönelik sert sözleriyle gündeme geliyordu.

Geçtiğimiz haftalarda IŞİD'in içerisindeki Kafkasyalı savaşçıların komutanı Ömer Şişani'nin (Tarkan Batıraşvili) hayatını kaybettiğinin duyurulmasının ardından Ebu Muhammed el Adnani örgütün son dönemdeki ikinci büyük kaybı oldu.

İran - ABD ittifakının Irak'ta ciddi şekilde baskı altına IŞİD, Suriye'de ise ABD destekli SDG / YPG güçleri karşısında ciddi kayıplara uğramış ve pek çok savaşçısını ABD'nin başını çektiği koalisyonun saldırısında kaybetmişti.

Türkiye'nin desteklediği ÖSO güçlerinin Cerablus'a girmesinin ardından Bab bölgesinin kuzeydoğu hattına çekilen IŞİD, bir süredir bölgede tutunmak için savunma savaşı veriyor.

Haber Ara