Dolar

32,3439

Euro

35,1366

Altın

2.240,35

Bist

8.908,74

'Horona Kalk, Sigarayi Birak' etkinligi

'Horona Kalk, Sigarayi Birak' etkinligi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-13 14:47:54

'Horona Kalk, Sigarayi Birak' etkinligi
İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Dünya Sigarayı Bırakma Günü kapsamında "Horona Kalk, Sigarayı Bırak" etkinliği gerçekleştirildi.

Bayrampaşa Şehir Parkı'ndaki etkinlikte konuşan İstanbul Halk Sağlığı Müdürü Vekili Mustafa Özdemir, "Halkımızı 'sigarayı bırakın, horona kalkın' diyerek hareketli yaşama teşvik ediyoruz" dedi.

Sağlıklı yaşam kültürü çerçevesinde sigara, obezite ve kanserle mücadele çalışmaları yürüttüklerini belirten Özdemir, şunları kaydetti:

"Bugün burada, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü kapsamında düzenlediğimiz 'Horona Kalk, Sigarayı Bırak' etkinliğini icra ediyoruz. Obezite ve sigara, hastalıkların temel kaynaklarından, özellikle kronik hastalıklar ve kanser oluşumunun temel faktörleri. İkisini birlikte düşünerek halkımıza hem hareketli hem de sigarasız kaliteli yaşamı sunmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda sigarayı bırakmaları, hareketli yaşama geçmeleri konusunda tüm halkımızı teşvik etme gayretindeyiz."

Özdemir, İstanbul'un 39 ilçesinde her cumartesi belirlenen alanlarda sağlıklı yaşam yürüyüşleri düzenlediklerini sözlerine ekledi.

Etkinliğe katılan vatandaşlar da spor hareketlerinin ardından Adapark'a kadar yürüyerek, horon ekibiyle Karadeniz müziği eşliğinde oynadı.

Haber Ara