Dolar

32,4626

Euro

34,7223

Altın

2.436,48

Bist

9.894,93

Haşim Kılıç ve Osman Pamukoğlu Akşener'in partisinde olacak mı?

Meral Akşener ve Ümit Özdağ'ın çalışmalarını sürdürdüğü yeni partide 'kimler olacağı' sorusu cevabını ararken kulisler de hareketlendi. Buna göre Diyanet İşleri Başkanı eski Ali Bardakoğlu, Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) kurucusu Osman Pamukoğlu ve Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Haşim Kılıç'ın yeni partide yer alacağı iddia edildi. Ali Bardakoğlu bu iddiayı hızla yalanlarken Pamukoğlu ve Kılıç cephesinde sessizlik hakim.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-17 12:35:54

Haşim Kılıç ve Osman Pamukoğlu Akşener'in partisinde olacak mı?

TIMETURK | HABER MERKEZİ

MHP'den ihraç edilen Meral Akşener ve Ümit Özdağ 'yeni parti' çalışmalarına devam ederken, kurulacak partide kimlerin olacağı halen merak konusu.

ABRDAKOĞLU, PAMUKOĞLU, KILIÇ...

Dün gündeme gelen iddiaya göre Diyanet İşleri Başkanı eski Ali Bardakoğlu, Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) kurucusu Osman Pamukoğlu ve Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Haşim Kılıç yeni partide yer alacak.

BARDAKOĞLU'NDAN YALANLAMA

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Akşener'in partisinde yer alacağına ilişkin haberler üzerine açıklama yaptı. Bardakoğlu, "Diyanet işleri başkanlarının siyasete girmesini doğru bulmuyorum" dedi.

Bardakoğlu açıklamasında şun ifadelere yer verdi:

“Daha önce de defalarca ifade ettiğim gibi, ben diyanet işleri başkanlarının görevdeyken siyasetten uzak durması gerektiği gibi görevden sonra da aktif siyaset içinde olmaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü diyanet işleri başkanı bütün Türkiye'nin diyanet işleri başkanıdır. Türkiye'de ve dünyada İslam dini hakkında ve dini hayatın sorunlarıyla ilgili herkese aydınlatıcı bilgiler vermek durumundadır. Diyanet İşleri Başkanlarının siyasetin ayrıştırıcı ve doğal olarak gruplandırıcı atmosferine girmesinin dini değerleri hırpalanmasından endişe ederim."

KILIÇ VE PAMUKOĞLU SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

Meral Akşener'in yeni parti çalışamları sürecinde adı geçen diğer iki isim ise sessizliğini koruyor. Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Haşim Kılıç ve Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) kurucusu Osman Pamukoğlu konuyla ilgili herhangi bir açıklamada yapmadı.

Bu durum her iki ismin de yeni partide olabileceğine dair soruları akılara getirdi.

Haşim Kılıç ve Osman Pamaukoğlu'nun Akşener'in 'yeni parti'sinde yer alacakları yönündeki iddialar ile ilgili herhangi bir açıklama yapıp yapmayacağı ise bilinmiyor.

YENİ PARTİNİN KURULUŞU FETÖ NEDENİYLE ERKENE ALINDI

Haberde Akşener'in partisinin kuruluş sürecinin erkene alınmasında ise Fetullah Gülen'in yabancı basın organlarına verdiği röportajın etkili olduğu belirtiliyor. Gülen, bir mülakatında seccadeye ayakkabılarıyla basmış olarak poz vermişti. O fotoğraf karesinde arkada duran ekranda 00.11 ibaresi de dikkat çekmişti. Yeni Parti de resmi açılışını 11. ay olan Kasım'da gerçekleştirecekti. Fakat Gülen'in röportajı sonrasında 10. ay olan Ekim'e alındı.

Haber Ara