Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Hahn: Türkiye ile şu anki durum sürdürülebilir değil

Bugün Avrupa Konseyi'nde bugün gerçekleşecek olan Türkiye oylaması öncesinde AB'nin genişlemeden sorumlu komiseri Johannes Hahn'dan açıklama geldi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-25 12:19:31

Hahn: Türkiye ile şu anki durum sürdürülebilir değil

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Ajansların haberlerine göre
Hahn, AB hükümetlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yetkilerini artıran referandum sonrası Türkiye ile ilişkileri değiştirme çağrısı yaptı.

AB'ye girmek isteyen ülkeler ile yapılan görüşmelerden sorumlu olan Hahn, cuma günü Malta'da buluşacak olan AB dışişleri bakanlarına Türkiye ile ilişkilerde karşılıklı sıkıntıları giderebilecek ve işbirliğini sağlayacak yeni bir formatı değerlendirme çağrısı yaptı. Hahn, "Şu anki durum sürdürülebilir değil" dedi.

Hahn, Türkiye'de söz konusu anayasal değişikliklerin Türk demokrasisi için 'tehlikeli bir geri adım' olduğunu söyleyen Avrupa Konseyi'nin endişelerini de paylaştığını belirtti. Fakat Hahn, AB'nin Türkiye ile birliğe üyelik dışında diğer alanlarda işbirliğini artırmayı değerlendirebileceğini söyledi.

Komisyon, Ankara ile Gümrük Birliği anlaşmasını güncellemeyi gözden geçiriyor. Hahn, AB'nin ekonomik ilişkiler de dahil Türkiye ile olan tüm ilişkilerinde hukukun üstünlüğünün kritik kalmaya devam edeceğini söyledi.

BUGÜNKÜ OYLAMA

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM), bugün Türkiye'nin yeniden denetime alınıp alınmamasına karar verecek.

(HABERLERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ)

c_49

600113

Haber Ara