Dolar

32,5140

Euro

34,9056

Altın

2.454,71

Bist

9.888,76

Futbol: 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri

Futbol: 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-10 22:39:48

Futbol: 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri
A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda Çek Cumhuriyeti'ne konuk olduğu maçın ilk yarısını 0-0 eşitlikle tamamladı.

Maçın ilk dakikalarında oyunu rakip sahaya yıkmaya çalışan milli takım, Çek Cumhuriyeti'nin savunmadaki etkili oyunuyla pozisyon üretemezken, ev sahibi ekip daha sonra maçta dengeyi sağladı. Çek Cumhuriyeti'nin savunmasını orta sahaya yakın tutması nedeniyle bu bölgede pas yapmakta zorlanan milliler, oyun kurmakta zorlandı ve pozisyon üretemedi.

Avrupa Şampiyonası finallerine katılım hakkını garantilemesi nedeniyle rahat bir oyun ortaya koyan Çek Cumhuriyeti, kanatlardan geliştirdiği ataklarla milli takım kalesinde tehlike oluşturmaya çalıştı. Ceza sahası önüne kadar paslarla gelmeyi başaran ev sahibi ekip, yapılan iyi savunma nedeniyle istediği şutları bulamadı ve müsabakanın ilk yarısında gol çıkmadı.

4. dakikada soldan Caner Erkin'in pasıyla Çek Cumhuriyeti savunmasının arkasına sarkan Cenk Tosun, topu ağlara göndermesine karşın, pozisyonun ofsayt olduğu gerekçesiyle bu gol geçerli sayılmadı.

20. dakikada Arda Turan'ın pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan Selçuk İnan'ın bekletmeden yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

24. dakikada soldan Sural'ın verdiği pasta ceza sahasına yakın bir noktada topu kontrol eden Darida'nın şutunda, top yandan auta gitti.

35. dakikada savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topu ceza sahası önünde karşılayan Pavelka'nın şutunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

41. dakikada sağdan bindirme yapan Kaderabek'in çizgiye inerek ortasında, kale önünde iyi yükselen Sural'ın kafa vuruşu istediği gibi olmadı ve top üsten auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 beraberlikle sona erdi.

Haber Ara