Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Fransa'daki rehine krizi

Fransa'daki rehine krizi

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-27 01:57:17

Fransa'daki rehine krizi
Tunus Meclisi, Başbakan Habib es-Sıyd ve Nahda Hareketi Partisi, dün Saint-Etienne-du-Rouvray kentinde sabah ayini sırasında bir kiliseye düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Meclis'ten yapılan yazılı açıklamada, "Bu korkak eylem, insani değerleri zedelemekte, tüm dinleri hedef almakta ve dünya halkları arasında korku, nefret ve fitne yaymayı hedeflemektedir." ifadesine yer verildi.

Saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getiren Başbakan Sıyd da açıklamasında, terör örgütü DAEŞ'in, tüm insanlığın ve insanlara karşı merhametli ve hoşgörülü olmayı emreden tüm dinlerin düşmanı olduğunu kaydetti.

Nahda Hareketi Partisi ise kilisede ayin sırasında gerçekleştirilen saldırıyı kınarken, Fransa ile dayanışma mesajı verdi.

Fransa'nın kuzeybatısında yer alan Saint-Etienne-du-Rouvray kentinde sabah ayini sırasında kiliseye giren 2 kişi, 3'ü din adamı olmak üzere 5 kişiyi rehin almıştı.

Bir papazı öldüren, bir kişiyi ağır yaralayan 2 terörist, polis tarafından vurularak öldürülmüştü.

Ölen papazın 84 yaşındaki Jacques Hamel olduğu bildirilmişti. Olayın ardından Saint-Etienne-du-Rouvray kentine giden Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ise 2 teröristin, DAEŞ'le bağlantılı olduğunu dile getirmişti.

Haber Ara