Dolar

32,5762

Euro

34,9963

Altın

2.463,44

Bist

9.886,96

Dünyadan Türkiye'ye destek mesajları

Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıdan sonra NATO ve AB’nin yanı sıra aralarında ABD ve Mısır'ın da bulunduğu pek çok ülke Türkiye’yle dayanışma mesajı verdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-29 10:03:16

Dünyadan Türkiye'ye destek mesajları

NATO, AB ve Dünya Müslüman Âlimler Birliği'nin yanı sıra aralarında ABD, Mısır, Almanya, Fransa ve Belçika'nın da olduğu ülkeler İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyla ilgili mesaj yayımladı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada saldırı ‘en güçlü' şekilde kınandı. ABD'nin Türkiye'ye destek verdiği ifade edildi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Twitter hesabındaki açıklamasında, "İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyı kınıyorum. Kalbim, kurbanların aileleri, yaralananlar ve Türk halkıyla beraber" ifadesini kullandı.

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB Liderler Zirvesi'nin bitiminde düzenlendiği basın toplantısının başlangıcında saldırıya değindi. Tusk, "Her şeyden önce bugün İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilemek istiyorum. Böyle zamanlarda bir arada olmalıyız" diye konuştu.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier ise ''İstanbul'dan gelen haberle şok oldum. Düşüncelerim Türkiye'deki insanlarla beraber'' değerlendirmesinde bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, "Türkiye'de art arda düzenlenen saldırılar ülkedeki durumu daha da zorlaştırıyor" dedi. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Atatürk Havalimanı'ndaki saldırı sonrası büyük şaşkınlık yaşadığını, İstanbul'daki konsolosluklarının seferber olduğunu belirtti.

Belçika Başbakanı Charles Michel, "Düşüncelerim İstanbul havalimanındaki terör saldırısı kurbanlarıyla beraber. Bu çirkin şiddet eylemini kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, "Yaşanan hadise dolayısıyla Türk hükümeti ve Türk halkına derinden yakınlığımı belirtmek isterim" dedi.

Hollanda Dışişleri Bakanlığınca Twitter üzerinden yapılan açıklamada ise Bakan Bert Koenders'in, mevkidaşı Çavuşoğlu'nu telefonla arayarak, saldırıyla ilgili taziyelerini ilettiği bildirildi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da "İstanbul'daki terör saldırısı yüzünden tiksinti ve dehşet içindeyiz. Teröre karşı komşularımızı ve dostlarımızı destekliyoruz" değerlendirmesinde bulunuldu.

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Atatürk Havalimanı'ndaki patlamaya ilişkin, "Birlik olduğumuz sürece barbarlık baskın gelemeyecek" ifadesini kullandı.

MISIR, KATAR ve DÜNYA MÜSLÜMAN ALİMLER BİRLİĞİ'NDEN KINAMA

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd, yayımladığı yazılı açıklamada,"Mısır, İstanbul'da Atatürk Havalimanını hedef alan saldırıyı en sert ifadelerle kınıyor" ifadesine yer verdi.

Mısır halkının bu zor anlarda Türk halkıyla dayanışma içerisinde olduğu kaydedilen açıklamada, "Türk halkına ve saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyor, yaralılara acil şifa temennisinde bulunuyoruz" denildi.

Dünya Müslüman Âlimler Birliği, Atatürk Havalimanı'nı hedef alan saldırıyı kınadı. Birliğin Genel Sekreteri Ali Karadaği yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin içerden ve dışardan bazı güçlerce hedef alındığını belirtti. "Destekleyeni ve uygulayanı kim olursa olsun bu bir terördür" ifadesini kullanan Karadaği, Türk halkına, ülke siyasetine, ekonomiye ve topluma darbe indirmek isteyen terörle mücadelede hükümetin yanında yer alması çağrısında bulundu.

Katar Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Her türlü ahlaki değer ve insani prensiplerle çelişen ve sivilleri hedef alan bu korkak saldırıyı kınıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Türkiye'nin istikrar ve güvenliğini korumak için alacağı tüm önlemlerin desteklendiği ifade edilen açıklamada, Katar'ın Türkiye'ye destek verdiği ve sebebi ne olursa olsun her türlü şiddet ve teröre karşı tutumunun net olduğu kaydedildi.

Haber Ara