Dolar

32,2081

Euro

34,8604

Altın

2.444,95

Bist

10.218,58

Çeçen lider Kadirov'dan yeni iddia

Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov, Çeçenistanlı komandoların Suriye'de istihbarat topladığını ve bu bilgileri Rusya'ya ilettiğini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-08 18:22:42

Çeçen lider Kadirov'dan yeni iddia

Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov, Çeçenistanlı komandoların Suriye'de istihbarat topladığını ve hava saldırılarında vurulacak hedefleri Moskova'ya ilettiğini söyledi.

Sputnik'in haberine göre: Kadirov, "Çeçenistan'ın en iyi savaşçıları oraya (Suriye'ye) gönderildi. Bu askerler eylemcilerin yapısı ve sayısı hakkında istihbarat topluyor. Ayrıca hava saldırısı düzenlenecek hedefleri belirleyip bombardımanların sonuçlarını belgeliyor" dedi.

Fragmanın bir diğer bölümünde de, "Kadirov'a göre IŞİD'in içinde çok geniş bir casus ağı kuruldu" ifadelerine yer verildi.

Fragmanda "Rusya'nın hava saldırılarının başarılı olabilmesi için kimlerin sahada hayatlarını riske attığını anlatmanın zamanı geldi" deniliyor.

KREMLİN SORUYU YANITSIZ BIRAKTI

Bu arada Çeçenistanlı komandoların Suriye'deki varlığı Kremlin'e de soruldu. Ancak Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Suriye'de kimlerin faaliyet gösterip kimlerin göstermediğinin Savunma Bakanlığı'na sorulması gerektiğini söyledi.

 

 

Haber Ara