Dolar

32,4655

Euro

34,7249

Altın

2.438,63

Bist

9.894,34

Barcelona, Celta Vigo'yu farkli yendi

Barcelona, Celta Vigo'yu farkli yendi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-15 01:55:55

Barcelona, Celta Vigo'yu farkli yendi
İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 24. haftasında Barcelona, sahasında oynadığı maçta Celta Vigo'yu 6-1 yendi.

Cam Nou'da oynanan maçta Barcelona 28. dakikada Messi'nin serbest vuruştan attığı güzel golle 1-0 öne geçti. Oyun disiplininden kopmayan ve Katalan takımına karşı sahada iyi direnen Celta Vigo, 39. dakikada Guidetti'nin attığı penaltı golüyle skora eşitliği getirdi ve ilk yarı 1-1 sona erdi.

İkinci yarıda forvette Messi-Neymar-Luis Suarez üçlüsüyle Celta Vigo savunmasına zor anlar yaşatmaya başlayan Barcelona, 59. dakikada Luis Suarez ile tekrardan öne geçti. Uruguaylı futbolcu, 75. ve 81. dakikalarda takımı adına farkı artırırken, skoru 4-1'e taşıdı. Attığı 3 golle maçın yıldızı olan Luis Suarez, aynı zamanda Rakitic ve Neymar'ın attığı gollerin de asistini yaptı. Karşılaşma 6-1 Barcelona'nın üstünlüğüyle sona erdi.

Barcelona'da teknik direktör Luis Enrique, Arda Turan'ı yedek oturturken, milli futbolcu 78. dakikada Andres İniesta'nın yerine oyuna girdi.

Celta karşısında aldığı galibiyetle puanını 57'ye çıkaran Barcelona, bir maçı eksik olmasına rağmen en yakın rakibi Atletico Madrid'in 3 puan önünde liderliğini devam ettirdi. Barcelona, eksik olan 16. hafta maçını 17 Şubat Çarşamba günü deplasmanda Sporting Gijon'a karşı oynayacak. Bu arada Atletico Madrid ise deplasmanda Getafe karşısında 1. dakikada Fernando Torres'in attığı golle 1-0 galip gelerek, Barcelona'yı takibini sürdürdü.

Öte yandan La Liga'daki gol krallığı yarışında ise Celta maçında "hat-trick" yaparak toplam gol sayısını 23'e çıkaran Luis Suarez, 21 golü bulunan Real Madrid'ten Cristiano Ronaldo'yu geçerek, tekrardan birinciliğe yükseldi.

- Barcelona'dan enteresan penaltı


Barcelona'da Messi, 81. dakikada kazanılan penaltı vuruşunda topu kaleye göndermek yerine Suarez'e pas atmayı tercih etti ve uzun süre unutulmayacak pozisyon maça damgasını vurdu.

Arjantinli futbolcu penaltıda kaleye şut çekmek yerine topa hafifçe dokunarak meşin yuvarlağı sağ ön tarafa yuvarladı. Ceza sahasının dışından koşarak gelen Luis Suarez'in şutunda topun ağlara gitmesi, maçın en ilginç anlarından biri oldu.

Messi'nin penaltı vuruşundaki hareketiyle, kanser hastalığıyla mücadele eden Barcelona'nın efsanevi isimlerinden Johan Cruyff'u anmak istediği öne sürüldü. Cruyff, futbolcu olarak Ajax'ta forma giydiği dönemde, 5 Aralık 1982 tarihinde Helmond'a karşı oynanan maçta benzer şekilde bir penaltı atışı kullanarak tarihe geçmişti.

Haber Ara