Dolar

32,3308

Euro

35,1814

Altın

2.247,37

Bist

8.718,11

BAE'nin ABD büyükelçisinin sızan maillerinden yeni ayrıntılar

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) ABD Büyükelçisi Yusuf el Uteybe'nin sızdırılan e-postalarından yeni ayrıntılar yayınlanmaya devam ediliyor. Uteybe, son bilgilere göre söz konusu e-postalardan birinde Suudi Arabistan için 'Bütün ülke kafayı yemiş' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-22 12:28:42

BAE'nin ABD büyükelçisinin sızan maillerinden yeni ayrıntılar

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) ABD Büyükelçisi Yusuf el Uteybe'nin sızdırılan e-postalarından yeni ayrıntılar gelmeye devam ediyor. Daha önce, Füze Teknolojisi Kontrol Rejimi'nden (FTKR) yüksek teknoloji silah alım iznini kolaylaştırmaya çalışması ve Katar ile Türkiye hakkında kurduğu cümlelerin sızdırıldığı e-postalardan bu sefer de Suudi Arabistan ile ilgili ifadeler sızdırıldı... İşte ayrıntılar:

Uteybe, Middle East Eye tarafından yayımlanan e-postalarında, Suudi Arabistan yönetimini kastederek küfürlü bir ifadeyle "Bütün ülke kafayı yemiş" diyor.

Uteybe, Mısırlı eşi Abeer Şükri'ye gönderdiği bir e-postada da Suudi Arabistan'ın kırmızı güllerin satışının yasaklanmasıyla ilgili şu yorumda bulunuyor: "Son derece aptallar. Eminim kırmızı güller karaborsada fahiş fiyatlara satılıyor. Kalp şeklindeki çikolataları da yasaklamaları gerekirdi."

ÜLKENİN UMUDU

Uteybe, New York Times yazarı Tom Friedman'a gönderdiği bir e-postada da Suudi Arabistan'ın yeni veliaht prensi Muhammed bin Selman'ı "ülkenin umudu" olarak niteliyor, "Muhammed bin Selman ile birlikte gerçek bir değişimin geldiğini görüyoruz. Bu yüzden heyecanlıyız. Sonunda bir umut gördük ve başarmak zorundayız."

KATAR KRİZİ VE UTEYBE'NİN MAİLLERİ

Mayıs ayı sonunda Katar'ın resmi haber ajansı QNA, Emir Şeyh Tamim Bin Hamid es-Sani'nin askeri okul mezuniyet töreninde yaptığı bir konuşma yayımlandı. İddiaya göre Temim, bu konuşmasında İran ve Körfez ülkeleri arasında artan gerilimi eleştirdi ve ABD Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray'da uzun süre kalamayacağını söyledi. Katar, haberin QNA sunucularına sızan hackerlar tarafından yapıldığını ve Katar Emiri'nin böyle ifadeler kullanmadığını belirtti.

BAE Washington Büyükelçisi Yusuf Uteybe'nin e-posta hesabı da bu olaydan bir kaç gün sonra 3 Haziran'da hacklenmiş, Körfez ülkelerinin hamleleri ile başlayan diplomatik kriz ise 5 Haziran'da başlamıştı.

(HABERLERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFLARA TIKLAYINIZ)

661771

695190

Haber Ara