Dolar

32,4663

Euro

34,6962

Altın

2.436,70

Bist

9.908,63

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Bezci:

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Bezci:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-29 14:15:55

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Bezci:
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, "Startup Mentor Türkiye" programıyla girişimciliği desteklemeyi ve geliştirmeyi hedeflediklerini bildirdi.

ATO'dan yapılan açıklamaya göre, "Startup Mentor Türkiye" programı, ATO Meclis Salonu'nda yapıldı.

Bezci, buradaki konuşmasında, girişimcilik için sadece sermayenin yeterli olmadığını, yetenek, bilgi ve cesaretin de gerektiğini ifade etti.

Türkiye'de girişimciliğe verilen önemin 2015-2018 dönemini kapsayan Türkiye Girişimcilik Stratejisi ve Eylem Planı ile karşılığını bulduğunu aktaran Bezci, planda girişimciliği geliştirmek için 6 stratejik hedef ve 64 eylem planının yer aldığını hatırlattı.

Bezci, Türkiye'nin, ekonomik kalkınmayı hızlandırmak, yeni istihdam alanları oluşturmak ve üretimi artırmak için girişimciliği desteklediğinin altını çizdi.

"Dünyada esen girişimcilik rüzgarının" hayata kazandırdığı kavramlardan birinin, hızlı büyüme grafiğine talip, başlangıç aşamasındaki şirketleri tanımlayan "startup" olduğunu belirten Bezci, "Startup Mentor Türkiye" programıyla da girişimciliği desteklemeyi ve geliştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

"Startup Mentor Türkiye" programında, 12 girişimci firma Türkiye'nin "önemli mentorlarıyla" eşleştirildi. Girişimci ve mentorlar, 4 ay boyunca ikili görüşmeler yaparak bir sonraki yatırımcı sunumlarına hazırlanacak.

Haber Ara