Dolar

32,4379

Euro

34,7865

Altın

2.449,97

Bist

9.923,10

Ampute sporcular ödül yönetmeliğinin değişmesini istiyor

Ampute sporcular ödül yönetmeliğinin değişmesini istiyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-03 11:34:21

Ampute sporcular ödül yönetmeliğinin değişmesini istiyor
ÖMER HAKAN KİBAR - Ampute Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü İsmail Temiz, mevcut ödül yönetmeliğinin takımdaki sporcuların performansını doğrudan etkilediğini söyledi.

Güneydoğu gazisi İsmail Temiz, ödül yönetmeliğinin kendilerini "ötekileştirdiğini" savunarak, yönetmeliğin yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.

"Ülke temsilinin olimpiği veya paralimpiği olmaz" diyen teknik direktör Temiz, "Sonuçta ülke temsili, ülke temsilidir. Ödül yönetmeliği buna izin vermiyor. Ödül yönetmeliğinde bizler diğerleri bölümüne dahil oluyoruz. O bölümde de bize 1 lira veya 5 lira ödül verebiliyorlar" diye konuştu.

Bu etkenlerin sporcuların performansını doğrudan etkilediğini anlatan İsmail Temiz, şunları kaydetti:

"Dünya şampiyonu da olsak, sonuncu da olsak karşılığında bir şey yok. Sporcularımız bu bayrak ve bu ülke için en iyisini yapmaya çalışıyor. Gerisini de yetkililere bırakıyor. Bizim de ödül yönetmeliğinden yararlanmamız gerekiyor. Ödül yönetmeliğinin değişmesi gerekiyor. Bu da zor bir şey değil."

- Sponsorlara sitem

İsmail Temiz, sponsorların da kendilerinden uzak durduğuna dikkati çekerek, kendi milli takımlarına destek vermeleri için çağrıda bulundu.

Federasyon yetkililerinin sponsorlara talepte bulunup bulunmadığını bilmediğini anlatan Temiz, "THY, Barcelona ve Manchester United'a sponsor. Ama kendi öz vatanındaki milli takımlarına sponsor değiller" değerlendirmesini yaptı.

- 2016 Dünya Şampiyonası

Ampute Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Temiz, takımının daha önce 3 kez dünya üçüncüsü olduğunu, bundan sonra şampiyonluk beklediklerini söyledi.

Türkiye'de yapılması planlanan Dünya Şampiyonası'na şampiyonluk parolasıyla çıkacaklarını belirten Temiz, "2016 Dünya Şampiyonası öncesinde Türkiye, 4 kez dünya üçüncüsü olmuş bir milli takım. Tecrübeli bir milli takım. Bizim ülkemiz yine ilk üç sırada yer alacak ancak bu saatten sonra bizi şampiyonluk paklar diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Milli takımın başında 6 aydır bulunduğunu ifade eden İsmail Temiz, yeni bir takım oluşturma çabası içinde olduklarını kaydetti.

Polonya'da katılacakları "EURO Cup 2015" için çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Temiz, "Bu müsabakalarda 2016 Dünya Şampiyonası'nın provasını yapacağız. Tecrübeli ve genç arkadaşlarımız var. Tecrübe ile gençliğin dinamizmini bir araya getirip, iyi bir takım yapmak istiyoruz. Sonucunda da dünya şampiyonluğunu Türkiye'ye getirmek istiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Haber Ara