Dolar

32,4432

Euro

34,7597

Altın

2.441,10

Bist

9.919,12

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-03 13:38:25

AK Parti TBMM Grup Toplantısı
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Eski Türkiye defterini yeniden açmayı hedefleyen sanal şarlatan ve müfterilerin Türkiye'ye ameliyat yapmasına müsade etmeyeceğiz. Maskeli tetikçilerin, siyaseti desise ve ayak oyunu zannedenlerin her türlü fitne ve fesatından geçmişte olduğu gibi bugün de bizleri Rabbimiz korusun." dedi.

Davutoğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, bölgenin ve ülkenin kritik bir dönemden geçtiğine dikkati çekti.

Ülkelerin iç çatışmalarla yok edildiğini belirten Davutoğlu, "Ahlaksız bir çıkar çatışmasının sonucu olarak insanlar kıyıma uğratılıyor. Moğol saldırıları, Haçlı saldırıları ve birinci dünya savaşında yaşanan acılardan daha fazla acı yaşanıyor, katliam gerçekleştiriliyor. Bugüne kadar bölgemizin zenginliği olan farklılıklar iç çatışmaya dönüştürülüyor ve bölgenin geleceğini yok edecek nifak tohumları ekiliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Paravan örgütlerin bu çatışmanın tarafı haline getirilerek bu sürece taşeronluk yaptıklarını aktaran Davutoğlu, sözlerini, "Adları, ideolojileri farklı görünse de hepsi bu fitnenin içinde birer hizmetkar görevi ifa ediyor. Bu yüzden bölgenin tek istikrar adası olan Türkiye'yi hedef alıyorlar. Türkiye'yi de bir şiddet sarmalının içine çekmek bir kaos oluşturmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Allah'a hamd olsun, Türkiye tüm bu kirli, kanlı ve ahlaksız saldırılara karşı hak ettiği cevabı verebilecek güçtedir. Çünkü AK Parti iktidardadır." şeklinde sürdürdü.

Davutoğlu, milletin müsterih olmasını isteyerek, Türkiye'de güçlü bir devletin, istikrarlı bir hükümetin bulunduğunun altını çizdi.

Şer odaklarınca yapılan her saldırı kendilerini derinden üzse de, canlarını acıtsa da bu odakların hak ettikleri cevabı her zaman aldığını vurgulayan Başbakan Davutoğlu, "7 Haziran sonrası ortaya çıkan siyasi tablo karşısında, kanlı ellerini ovuşturarak harekete geçen şer odakları bugüne kadar hak ettikleri cevabı aldılar, almaya da devam edecekler." ifadesini kullandı.

AK Parti hareketinin en önemli hasletinin Anadolu'yu kucaklaması, Anadolu'nun, Trakya'nın, Mezopotamya'nın, Kafkasya'nın çocuklarını birleştirmesi olduğunu kaydeden Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bu hareketin en önemli özelliği başından sonuna yerli ve milli olmasıdır. Tepeden tırnağa ayaklarının bu topraklara basmasıdır. Bize her türlü eleştiriyi getirebilirler, olabilir. Her iktidarın doğruları kadar, yanlışları da olabilir. Ama bizim bu topraklara aşkımızı, bu milletle aramızdaki bağı asla sorgulayamazlar. Bizim Türkiye sevdamız onların fitnelerini de boğar, kendilerini de boğar, Allah'ın izniyle. Bizim Türkiye sevdamız onların korkak, yüzsüz, anonim, kişiliksiz ve karaktersiz saldırılarından zerre miktar etkilenmez."

-"AK Parti milletle siyaset yapan geleneğin son halkasıdır"

AK Parti'nin milletle siyaset yapan geleneğin son halkası olduğunu ve milletten aldığı destekle eski Türkiye defterini kapattığını vurgulayan Davutoğlu, "Eski Türkiye defterini yeniden açmayı hedefleyen sanal şarlatan ve müfterilerin Türkiye'ye ameliyat yapmasına da müsade etmeyeceğiz. Maskeli tetikçilerin, siyaseti desise ve ayak oyunu zannedenlerin her türlü fitne ve fesatından geçmişte olduğu gibi bugün de bizleri Rabbimiz korusun. Bizler küresel odakların ameliyat girişimlerine, tefrika tohumlarına pabuç bırakmadık, Allah'ın izniyle küresel güçlerin çakma, yerli versiyonlarına da asla bırakmayız." diye konuştu.

AK Parti olarak gözlerini Türkiye'nin büyük hedeflerine diktiklerini belirten Davutoğlu, birilerinin iftira ve kumpaslarla uğraşırken, onların millete daha fazla hizmet etmek için koşturduklarını söyledi.

-"Elhamdülillah Varto'nun her sokağına adım attım"

Ülkenin, milletin ihtiyaç duyduğu reformları birer birer hayata geçirdiklerini aktaran Davutoğlu, tüm illere gittiklerini, gittikleri her ile hizmet ve yatırım götürdüklerini anlattı.

Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Her hafta milletimizle kucaklaşıyor, kuzeyi güneyle, doğuyu batıyla buluşturuyoruz. Cumartesi günü Muş'taydık. Muş'a, kurtuluşunun yıl dönümünde, 1 milyar 28 milyon lira değerindeki 171 tesisin açılışıyla taçlandırmak üzere gittik. Muş'ta da, Varto'da da milletimizle kucaklaştık. Özellikle Varto'da. Hani şimdi Meclis'te terör yapan bazı danışman kılıklı adamların 'artık burası kurtarıldı' diye ilan ettikleri Varto var ya, Elhamdülillah her sokağına adım attım. Oradaki her kardeşimle buluştum, çocuklarımızla kucaklaştım, gençlerimizle top oynadım. Ve tek bir şeyi gösterdim; Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Varto'dadır ve Türkiye'nin her yerinde hiçbir engel olmadan milletle buluşur."

Hiçbir şehirin, hiçbir insanın mağduriyet yaşamasın, devletin hizmetlerinden mahrum kalmamasını istediklerini vurgulayan Ahmet Davutoğlu, bunun için çalıştıklarını ve projeler geliştirdiklerini kaydetti.

Türkiye ekonomisini 14 yılda şaha kaldırdıklarını, üretimden istihdama, dış ticaretten yatırıma pek çok alanda topyekun bir kalkınma yaşattıklarını dile getiren Davutoğlu, "Tüm karamsar senaryolara rağmen bu kalkınma, bu şahlanış devam ediyor, devam edecek Allah'ın izniyle." dedi.

(Sürecek)

Haber Ara