Dolar

32,5084

Euro

34,8640

Altın

2.450,82

Bist

9.885,35

AB'den 'sığınmacı anlaşması' ve 'vize muafiyeti' vurgusu

AB Komisyonu’nun Genişleme Müzakereleri ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, sığınmacı anlaşması ve vize muafiyeti konusunda açıklamalarda bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-30 02:00:00

AB'den 'sığınmacı anlaşması' ve 'vize muafiyeti' vurgusu

DW Türkçe'nin haberine göre, AB Komisyonu'nun Genişleme Müzakereleri ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, AB ve Türkiye arasında imzalanan sığınmacı anlaşması ile vize serbestisi konusunun birbirinden ayrı değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Almanya'da yayımlanan Handelsblatt gazetesine konuşan Hahn, Türkiye'nin de AB kadar anlaşmadan fayda sağladığını belirterek, “Avrupalılar kendisini köşeye sıkışmış gibi görmemeli ve bu nedenle şu anda mevcut olmayan koşulları yaratmamalı” dedi. 

‘ANKARA, MALİ YARDIMDAN KESİNLİKLE VAZGEÇMEK İSTEMEZ'

Sığınmacı anlaşması kapsamında Türkiye'ye 2 milyon 700 bin euro mali kaynak aktarıldığını hatırlatan AB yetkilisi, Ankara'nın bundan kesinlikle vazgeçmek istemeyeceğini savundu. Avusturya Başbakanı Christian Kern'in Türkiye'yle müzakerelerin durdurulması yönündeki önerisine karşı çıkan Hahn, Ankara istediği sürece görüşmelerin devam etmesi konusunda AB'ye üye 27 ülkenin de hemfikir olduğunu kaydetti. Türkiye'nin 2023'te AB üyesi olma hedefinin gerçekçi olmadığını ifade eden Hahn, “Bugünün penceresinden bakılırsa: Hayır” yorumunda bulundu.

 

Haber Ara