Dolar

32,4440

Euro

34,7443

Altın

2.440,18

Bist

9.915,62

Zonguldak'ta FETÖ/PDY davası

Aralarında öğretmen, mali müşavir ve esnafların da bulunduğu 14'ü tutuklu 17 sanığın yargılanmasına devam edildi- Mahkeme heyeti, 5 sanığı adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bıraktı

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-15 22:18:59

Zonguldak'ta FETÖ/PDY davası
Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından 14'ü tutuklu 17 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan ilk duruşmaya, aralarında öğretmen, mali müşavir ve esnafların da bulunduğu 17 sanık ile avukatları ve yakınları katıldı.

Tanıklar, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmada ifade verdi.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, suç vasfının lehe değişmesini, mevcut delil durumunu ve tutukluluk sürelerini göz önüne alarak, 5 sanığın tahliyesini istedi.

Son savunmaları sorulan sanıklar haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek, tahliyelerini istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan 5'inin adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakılmasına, tutuklu 9 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması ve diğer tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Haber Ara