Dolar

32,3218

Euro

35,0855

Altın

2.300,02

Bist

9.060,56

Ziyaret edilmesi gereken İtalya’nın en güzel 10 şehri

Türk Hava Yolları’nın (THY) indirimli Güney Avrupa kampanyasının düzenlediği ülkelerden bir olan İtalya, birçok gezginin en çok merak ettiği, görmek istediği ve hayallerini süsleyen birbirinden güzel rotalarla dolu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-14 09:39:11

Ziyaret edilmesi gereken İtalya’nın en güzel 10 şehri

Türk Hava Yolları'nın (THY) indirimli Güney Avrupa kampanyasının düzenlediği ülkelerden bir olan İtalya, birçok gezginin en çok merak ettiği, görmek istediği ve hayallerini süsleyen birbirinden güzel rotalarla dolu.

Alpler her ne kadar Avrupa'daki en iyi dağ bölgesi olarak ilgi görse de İtalya'nın Dolomitleri de oldukça iyi ve belki daha az turistik. Her biri tonlarca ve eşsiz güzellikte yürüyüş parkuru bulunan muhteşem İtalyan Alp şehirleri, lezzetli yemekler ve 18 farklı zirveye sahip düzinelerce dağın güzelliği İtalya tatili süresince size büyük bir ilham verecek.

EN GÜZEL İTALYA ŞEHİRLE

1- ROMA

ROMA

Modern İtalya'nın başkenti olan Roma; antik anıtları, Ortaçağ kiliseleri, birbirinden güzel çeşmeleri, müzeleri ve Rönesans saraylarıyla adeta bir açık hava müzesi. Özellikle dünyanın 7 harikasından biri olarak kabul edilen ve kentin önemli simgelerinden biri olan Kolezyum'la, Hristiyanlık'ın Katolik mezhebinin merkezi Vatikan'la, Antik Roma'nın tapınağı Pantheon'la dikkat çeken şehir, yerel lezzetleri ve gece hayatıyla da bugün hala Avrupa'nın en canlı noktalarından.

2- VENEDİK

venedikson
Venedik birbirine kanallarla bağlanmış 118 adanın üzerine kurulu eşsiz bir şehir. Bu özelliğiyle pek çok kentten ayrılan Venedik, İtalya'nın en güzel ve romantik yerlerinden biri. İtalya'nın “Yüzen Şehri” olarak da bilinen bu şehir doğal güzelliğinin yanında; eşsiz mimarisi, sanat eserleri ve gondollarıyla da ünlü. Köprülerle birbirine bağlı dar sokakları, rengarenk evleriyle dikkat çeken kentte mutlaka görülmesi gereken yerler ise Avrupa'nın en güzel meydanlarından biri olan San Marco Meydanı ve Bizans mimarisinden etkilenerek yapılmış San Marco Bazilikası.

3- FLORANSA

floransason

Rönesans'ın doğduğu yer olarak bilinen Floransa, dünyanın en önde gelen şehirlerinden biri. Arno Nehri kıyısında yer alan şehirde İtalya'nın en görkemli katedrallerinden biri olan Santa Maria del Fiore, Medici Ailesi'ne ait Palazzo Vecchio, Battistero di San Giovanni Vaftizhanesi gibi Rönesans mimarisinin önemli örnekleri bulunuyor. Bunun yanında Leonardo da Vinci, Michelangelo, Dante gibi sanatçıları da yetiştiren şehirde Rönesans Dönemi'ne ait çok sayıda eser, tablo ve heykel de mevcut.

4- MİLAN

milan son

Milan, Avrupa'nın hem sanatsal hem de maddi olarak en zengin şehirlerinden biri. Avrupa'nın en büyük metropoliten alanlarından biri olan kent, özellikle moda okulları ve modaya yön veren mağazalarıyla tanınıyor. Dünyanın en büyük Gotik tarzdaki katedrali Duomo di Milano, dünyanın en eski alışveriş merkezlerinden biri olan Galleria Vittorio Emanuele II, dünyanın en büyük tiyatro binalarından La Scala ve Leonardo da Vinci'nin Son Akşam Yemeği tablosu ile dikkat çeken kent kültürel olarak da çok geniş bir mirasa sahip.

5- NAPOLİ

napolison
İtalya'nın Roma ve Milano'dan sonra en büyük üçüncü şehri olan Napoli, zengin tarihi geçmişiyle UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girebilmiş nadir kentlerden. Güney İtalya'nın en önemli kenti olan bu şehir özellikle eski şehir merkezi, Vezüv Yanardağı'nın aktifleşmesiyle taşlaşan Pompei Antik Kenti ve  Napoli Krallığı'ndan kalan, 18.yüzyılda Avrupa'daki en geniş yapı olan Caserta Sarayı ile dikkat çekiyor.

6- VERONA

10 verona

Verona, Roma döneminde yaşamış olan Romeo ve Juliet'in hikayesi ile biliniyor. Klasik Roma'dan kalma kalıntılarıyla UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan kent, opera festivalleriyle de tanınıyor. İtalya'da en çok ziyaret edilen dördüncü şehir olma özelliğine de sahip olan Verona'da Romeo ve Juliet'in Evi, Verona Katedrali, Ponte di Pietra, Arco di Gavi mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. İtalya turları konusunda oldukça uzman olan Prontotour ile çok şahane İtalya gezileri var.

7- TORİNO

torino

Torino, 2006 kış olimpiyatlarına ev sahipliği yapmış, muhteşem müzeleri, zarif dükkanları ve nefis restoranları ile dev bir kültürel merkez halinde. Bunun yanında şehirde Barok mimarisinin ve tarihi sarayların çok güzel örneklerini de görebilmek mümkün. Torino'da Mole Antonelliana, Palatine Kuleleri, Turin Katedrali gibi yerler ziyaret edilebilecek görülmesi gereken yerlerden bazıları. Torino İtalya'nın kuzey batısında, Po Nehri ile Alplerin hemen dibinde yer alıyor.

8- BOLOGNA

1 bolonga

Orta Çağ mimarisinin benzersiz örneklerine sahip olan Bologna, İtalya'nın kuzeyinde bulunuyor. Hem sol görüşü hem de kırmızı tuğlalı yapılarıyla ünlü kent “Kızıl şehir” olarak anılıyor. Aynı zamanda Avrupa'nın en eski üniversitelerinden birine sahip kentte Neptün Çeşmesi, Torri di Bologna, Maggiore Meydanı mutlaka görülmesi gereken yerlerden.

9- PERUGİA

peruiga

İtalya'nın tam ortasında yer alan Perugia, Umbria Bölgesi'nin başkenti. Tarihi MÖ. 9. yüzyıla kadar uzanan Perugia, bir vadinin üzerine kurulu ve harika mazaraya sahip. İki üniversiteye sahip bu çok kozmopolit şehir, yabancıların İtalyancayı öğrenebilecekleri en harika yerlerden biri. Her yıl yaz aylarında dünyaca ünlü caz festivallerine ev sahipliği yapan kentte; freskleriyle ünlü Collegio del Cambio, ünlü tablolarıyla Galleria Nazionale dell'Umbria mutlaka görülmeli.

10- GENOVA 

genova2

İtalya'nın kuzeybatı kıyısında bulunan Genova, ülkenin en önemli liman kentlerinden biri.  Christopher Columbus'un doğduğu yer olarak da bilinen şehir 2004 yılında Avrupa Kültür Başkenti ilan edildi. Palazzi dei Rolli, San Lorenzo Katedrali, Lanterna Feneri, Porto Antico gibi önemli yapılara sahip olan Cenova'da Orta Çağ'dan kalma birçok kilise, saray ve müze de bulunuyor.

Haber Ara