Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Zeytin Dalı: İsmin arkasındaki gizem

Afrin'e Zeyitn Dalı Operasyonu kadar bu operasyona verilen 'zeytin dalı' ismi de konuşuldu. Barışı simgelediği bilinen ifadenin farklı anlamları da konuşuluyor...

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-22 08:11:54

Zeytin Dalı: İsmin arkasındaki gizem

Oeprasyonu ve 'zeytin dalı' ismini bugünkü köşesine taşıyan Karar Yazarı Mete Yarar, bu ifadenin "fırtına, tufan ve kaos geçti, dönebilirsiniz" anlamına geldiğini söyledi.

"Aslında tam da bugünü anlatan bir adlandırmaydı. Zeytin dalı yalnızca barışı simgelemez. Başka anlattığı simgeler de var" diyen Yarar, şunları yazdı:

NUH PEYGAMMER KISSASI

Gılgamış Destanı'ndan üç büyük semavî dinin kutsal kitaplarına değin antik ve kutsal metinlerde yer alan Büyük Tufan'daki rivayete göre Nuh Peygamber, tufan biraz durulunca geminin güvertesinden beyaz bir güvercin uçurur. Bu beyaz güvercin bir müddet sonra gemiye ağzında bir zeytin dalıyla döner. Böylece Nuh Peygamber tufanın bittiğini ve suların çekildiğini anlar.

SURİYELİLER'E 'TUFAN GEÇTİ' MESAJI

Sanırım Türkiye PYD sonrası bölgeden gitmek zorunda olan bütün Suriyelilere artık Tufan'ın bittiğinin işareti olarak zeytin dalını gösteriyor. Aynı geçmişte olduğu gibi geri dönebileceklerini anlatıyor.

ÇÖL ORTASINDA BİR VAHA AMAÇLANIYRO

Türkiye bu operasyonun ardından eğer Mümbiç'i de PYD'den temizleyebilirse tersine göç ile bölgeye 400 ila 500 bin kişinin geri döneceğini düşünüyor. Yani çölün ortasında bir vaha yaratmayı amaçlıyor. İnşallah bunu başarırız.

 

Haber Ara