Dolar

32,4466

Euro

34,7271

Altın

2.435,90

Bist

9.915,62

Zeybekci'den IKBY çıkşı: Ekonomik ambargo tehlikeli söylem

Nihat Zeybekci, IKBY referandumu sonra Erdoğan'ın Kuzey Irak'a ticaret konusunda açıklamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Zeybekci, 'Ekonomik ambargo tehlikeli söylem' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-27 09:23:29

Zeybekci'den IKBY çıkşı: Ekonomik ambargo tehlikeli söylem

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Hürriyet'in sorularını yanıtladı. Zeybekci gündeme ilişkin farklı konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Zeybekci, Irak Kürt bölgesel Yönetimi (IKBY)'nin referandumu sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kuzey Irak'la ticaret konusunda açıklamalarını değrlendiren Zeybekci

"EKONOMİK AMBARGO TEHLİKELİ SÖYLEM"

Nihat Zeybekci, ekonomik ambargonun tehlikeli bir söylem olduğunu dile getirdi. Zeybekci şunları kaydetti:

“Ticaretle ekonomiyle ilgili faaliyetlerimizi devam ettireceğiz. Son Bakanlar Kurulu toplantısında ve yaptığımız görüşmelerde de bu görüşümüzü değiştirmemize neden olacak bir karar alınmadı” dedi.

Zeybekci ayrıca açıklamasında şunları kaydetti:

"Ekonomik ambargo tehlikeli bir söylem. Ambargo koyduğunuzda satışlarınız duruyor. Diyebilirsiniz ki, ‘Musul-Kerkük kustal davamız, sen hala ticaret' diyorsun. Ama benim işim ticaret. Ben Ekonomi Bakanı'yım. 8-9 milyar dolarlık bir ticaretten, Türkiye'nin menfaatinden bahsediyoruz” diye konuştu. Zeybekci, koşulların değişmesi durumunda merkezi Irak'a yapılan sevkiyatın sürmesi için İran üzerinden iki ayrı kapı üzerinden güzergahın kullanılabileceğini de sözlerine ekledi. Bunların şahsi görüşü olduğunu söyleyen Zeybekci, “Ama Rusya da doğalgaz hatlarını kapatmadı. Hatta Ukrayna'ya karşı bile kapatmadı” 

 

Haber Ara