Dolar

32,2457

Euro

34,6681

Altın

2.397,87

Bist

10.247,75

Zehra Zümrüt Selçuk neden twitterda TT oldu? Meslek hastalığı nedir?

'Skandal Bakan Zehra Zümrüt' hashtagi neden açıldı? Twitter meslek hastalığı nedir? Twitterda TT olan konuların en başında 'Skandal Bakan Zehra Zümrüt' hashtagi yer alıyor. Peki ama meslek hastalığı konusu nedir? Zehra Zümrüt Selçuk neden tt oldu? İşte detaylar...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-02 09:19:45

Zehra Zümrüt Selçuk neden twitterda TT oldu? Meslek hastalığı nedir?

"Skandal Bakan Zehra Zümrüt" hashtagi neden açıldı? Twitter meslek hastalığı nedir? Twitterda TT olan konuların en başında  "Skandal Bakan Zehra Zümrüt" hashtagi yer alıyor. Peki ama meslek hastalığı konusu nedir? Zehra Zümrüt Selçuk neden tt oldu? İşte detaylar...

"Skandal Bakan Zehra Zümrüt" hashtagi neden açıldı?

Sosyal medyada Kovid-19'un sağlıkçılar üzerindeki harabiyetinin üzerine tartışmalar başlatıldı. Kovid-19'un bir meslek hastalığı sayılması gerektiğine dair fikirler sunuldu. Bunun üzerine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt "Evde hastalanan sağlık çalışanları var. Nasıl meslek hastalığı sayalım" şeklindeki açıklamasıyla Twitter gündeminde Trending Topic (TT) oldu.

Meslek Hastalığı Nedir?

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 14. maddesine göre “Meslek hastalığı, sigortalının çalıştığı veya yaptığı işin niteliğinden dolayı tekrarlanan bir sebeple veya işin yürütüm şartları yüzünden uğradığı geçici veya sürekli hastalık, bedensel veya ruhsal engellilik halleridir.”

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 3/l hükmüne göre ise “Meslek hastalığı: Mesleki risklere maruziyet sonucu ortaya çıkan hastalığı ifade eder.”

Haber Ara