Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Yüz yüze eğitim hangi sınıflarda başlayacak? Okula hangi sınıflar gidecek?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada salgının seyri nedeniyle tüm sınıflarda tam zamanlı yüz yüze eğitimin kısa vadede mümkün olmadığını dile getirdi. Milyonlarca öğrenci ve veli de yüz yüze eğitim hangi sınıflarda başlayacak, 1 Mart'ta hangi sınıflar okula gidecek, okul kaç gün olacak gibi soruların yanıtlarını aramaya başladı. Yüz yüze eğitim zorunlu olacak mı? İlkokullarda yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? Anaokulları ne zaman açılacak? Okullara hangi sınıflar gidecek? Lise sınavları ne zaman yapılacak? Yüz yüze eğitim zorunlu mu devamsızlık var mı?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-08 10:36:49

Yüz yüze eğitim hangi sınıflarda başlayacak? Okula hangi sınıflar gidecek?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada salgının seyri nedeniyle tüm sınıflarda tam zamanlı yüz yüze eğitimin kısa vadede mümkün olmadığını dile getirdi. Milyonlarca öğrenci ve veli de yüz yüze eğitim hangi sınıflarda başlayacak, 1 Mart'ta hangi sınıflar okula gidecek, okul kaç gün olacak gibi soruların yanıtlarını aramaya başladı. Yüz yüze eğitim zorunlu olacak mı? İlkokullarda yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? Anaokulları ne zaman açılacak? Okullara hangi sınıflar gidecek? Lise sınavları ne zaman yapılacak? Yüz yüze eğitim zorunlu mu devamsızlık var mı?

1 Mart'ta yüz yüze eğitim hangi sınıflarda başlayacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yüz yüze eğitimin detaylarını anlattı. Selçuk açıklamasıda "15 Şubat'ta tüm bağımsız anaokullarımızı da tam zamanlı açma kararı verdik. 1 Mart'ta okullar 8. ve 12. sınıflara da kapılarını açacak" dedi.

Okula hangi sınıflar gidecek?

Bakan selçuk açıklamasında şunlara değindi: 15 Şubat Pazartesi günü köy okullarımızı tüm kademelerde yüz yüze ve tam zamanlı olarak açıyoruz.

Anaokulları ne zaman açılacak?

15 Şubat'ta tüm bağımsız anaokullarımızı da tam zamanlı açma kararı verdik.

Özel gereksinimli öğrencilere yüz yüze eğitim başladı mı?

1 Mart'tan itibaren özel gereksinimli öğrencilerimiz için de özel eğitim okullarımız ve sınıflarımız eğitim vermeye başlayacak.

İlkokullarda yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?

1 Mart Pazartesi ilkokullarımız tüm sınıf düzeyleriyle açılacak. Öğrencilerimiz eğitimlere seyreltilmiş şekilde haftada 2 gün devam edecek.

Lise sınavları ne zaman yapılacak?

Lise öğrencilerimizin birinci dönemden kalan sınavları, mart ayı içerisinde planlanarak yüz yüze gerçekleştirilecektir.

5, 6 ve 7. sınıflar uzaktan eğitime devam

Ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflarda tüm dersler uzaktan eğitim yoluyla işlenmeye devam edilecek.

Yüz yüze eğitim zorunlu mu devamsızlık var mı?

Öğrencilerimizin okullarımızda yüz yüze eğitime katılımları geçen dönemde olduğu gibi yine velilerimizin kararına bağlı olacak.

"Kısa vadede mümkün görünmüyor"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Öğretmenlerin Mesleki Çalışma Programının açılış konuşmasını yaptı. Selçuk konuşmasında "Temel gayretimiz ve ilkemiz, deneyimlerimizin de ışığında, kontrollü şekilde yüz yüze eğitime geçmek. Salgının seyri nedeniyle, tüm sınıfların aynı anda ve tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime geçmesi kısa vadede mümkün görünmüyor. Dolayısıyla biz yaş gruplarının taşıdığı riskleri, pedagojik gelişimleri, 7 ve 10. sınıflar gibi hiç açılmamış sınıfları, sınav ve staj durumu gibi çeşitli ve öncelikli etkenleri dikkate alarak planlamalarımızı yaptık. Salgının şartlarına göre en güvenli ve faydalı uygulamayı yürürlüğe koyacağız." dedi.

 

 

Haber Ara