Dolar

32,4463

Euro

34,7577

Altın

2.439,95

Bist

9.915,62

Yunanistan kamu binalarını satıyor

Ekonomik krizin etkilerinden kurtulmak isteyen Yunanistan adaları ile birlikte kamu binalarınıda satışa çıkarıyor.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-22 10:10:46

Yunanistan kamu binalarını satıyor

Ekonomik kriz nedeniyle Avrupa Birliği'nin esareti altına giren Yunanistan, bazı varlıklarını satarak, borçlarının bir bölümünü kapatmak istiyor. Toplam borcu yaklaşık 320 milyar euro olan Yunanistan, adaların yanı sıra şimdi de kamu binalarını, limanlarını, plajlarını, stadyumlarını, hatta ABD'de bulunan mal varlıklarını da satmaya karar verdi.

KAMU BİNALARI DA VAR

Yapılacak satışlardan toplam 50 milyar euro gelir hedefleniyor. Satılacak varlıkların başında Atina, Pire ve Selanik'teki limanlar ile marinalar geliyor. Bu limanların satışından 600 milyon euro bekleniyor. Mora, Rodos, Corfu ve Kos adalarındaki plajların satışından da 1 milyar 500 milyon euro elde edilmesi planlanıyor. 2 Airbus uçağını da satmaya karar veren Yunan hükümeti, bu uçaklardan da 10 milyon euro kazanmayı planlıyor. Bir kısmı ABD'deki Washington ve New York kentlerinde olan Kültür Bakanlığı'na ait 2 bin 500 adet binanın yanı sıra ülkede satışa çıkarılan yerlerden bazıları şöyle:

TOPRAKLARINI SATIYOR

77 bin 332 metrekarelik toprak, Mora'da adasında bir otel, termal kaplıca tesisleri, Galatsi Olimpiyat Merkezi ve Olimpiyat Oyunları'nın yapıldığı stadyum, Pire'deki Dostluk Barış Stadyumu, Rodos'ta çeşitli butik oteller, Girit'teki ABD'nin eski hava üssü. Ülke aynı zamanda 14 bölgesel havaalanını da satarak gelir elde etmeyi hedefliyor.

IMF'YE GECİKMİŞ BORÇ DÜN ÖDENDİ

Uluslararası Para Fonu (IMF) Yunanistan'ın yaklaşık 2 milyar euro değerindeki gecikmiş borçlarını ödediğini açıkladı. Bu ödemenin, Euro Grubu'nun onayladığı 7 milyar euroluk "köprü kredi" ile gerçekleştirdiği belirtildi.

89 KİŞİ EZİLDİ

Yunanistan'da 3 haftadır kapalı olan bankalar, önceki gün açıldı. Yüzbinlerce kişi aynı gün bankalara akın etti. İzdihamda 6'sının durumu ağır, toplam 89 kişinin ezildiği açıklandı.

ZAMLI HAYAT

Komşu'da kemer sıkma önlemleri kapsamında restoranlardaki yiyecekler, işlenmiş gıda ürünleri, toplu taşıma ücretleri yüzde 10 arttı. KDV oranı yüzde 13'ten 23'e çıkarıldı. Bu oran 1 ay sonra yüzde 34'e yükselecek.

Haber Ara