Dolar

32,4423

Euro

34,7619

Altın

2.438,13

Bist

9.915,62

Yunanistan'ın yeni Maliye Bakanı

Yunanistan’da Skai Tv'nin aktardığı habere göre, Euclid Tsakalotos Yunanistan'ın yeni Maliye Bakanı oldu.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-06 18:15:02

Yunanistan'ın yeni Maliye Bakanı

Yunanistan Maliye Bakanlığı görevinden istifa eden Varoufakis, Tsakalotos'un kendisinin yerine yeni maliye bakanı olmasını umduğunu söylemiş, Uluslararası Ekonomik İlişkiler'den sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı olan Euclid Tsakalotos'un , Başbakan Alexis Tsipras tarafından yeni Maliye Bakanı olarak atanacağı iddia edilmişti.

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, referandumdan hayır çıkmasının ardından,Twitter adresinden "Artık Bakan değilim! (Minister No More!)" diyerek istifa ettiğini duyurmuştu.

PEKİ TSAKALOTOS KİMDİR?

1960'da Rotterdam'da doğan Tsakalotos, Oxford'da siyaseti ekonomi ve felsefe okudu. Sussex Üniversitesi'nde yüksek lisansını, Oxford'da doktorasını tamamladı.

2010 yılından beri Atina Ulusal ve Kapodistrian Üniversitesi'nde Ekonomi profesörlüğü yapan Tsakalotos'un eşi de İngiliz ekonomist Heather D. Gibson. Yunanistan iktidar partisi Syriza'nın Merkez Komitesi'nde yer alan Tsakalotos, Maliye Bakanı Yanis Varoufakis'in istifasının ardından Maliye Bakanlığı için en güçlü aday olarak gösteriliyor.

Haber Ara