Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Yunanistan Dışişleri Bakanı, Hafter güçlerinin merkezi olan Bingazi'yi ziyaret ediyor

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın Libya’ya ziyarette bulunduğu, bu kapsamda meşru hükümeti devirmeye çalışan Halife Hafter'in merkezi olan Bingazi'yi ziyaret ettiği belirtildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-22 16:18:30

Yunanistan Dışişleri Bakanı, Hafter güçlerinin merkezi olan Bingazi'yi ziyaret ediyor

Ekathimerini'nin aktardığı habere göre Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, bugün sabah saatlerinde Elefsina'daki askeri havalimanından Bingazi'ye hareket etti.

ARAP ÜLKELERİNİ ZİYARET ETMİŞTİ

Nikos Dendias, önceki günlerde de Ürdün, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne ziyaretlerde bulunmuştu.

EMYqZyWWoAAZbHA

1_283

2_271

3_188

BÖLÜNMÜŞ LİBYA

Libya, "Arap Baharı" sonrası yaşanan gelişmelerde üç parçaya bölündü.

Hafter, Kaddafi'nin ölümünden hemen sonra Libya'daki geçici yönetime girmek üzere Bingazi'ye geldi. Bu hükümette Kara Kuvvetleri Komutanı olarak görev aldı, ama hükümet lideri Abdülfettah Yunus'un bir suikast sonucu öldürülmesinden hemen sonra ülkeyi terketti.

Trablus'ta siviller ve muhaliflerin bir araya gelerek kurduğu hükümet BM tarafından tanınırken, 2014 yılında Libya'ya dönen Halife Hafter Tobruk'ta başka bir Meclis kurdu.

Devrik lider Kaddafi döneminde subaylık yapan, 1990'da ABD tarafından Çad'da kurtularak bu ülkeye iltica eden ve CIA ile çalıştığı bilinen Hafter'in Kaddafi'ye benzer bir diktatörlük kuracağı değerlendiriliyor. 2014'ten beri Trablus merkezli meşru hükümeti devirmeye çalışıyor.

Bingazi şu anda Bingazi, Halife Hafter'e sadık olan Temsilciler Meclisi, buna bağlı hükümet ve "Libya Ulusal Ordusu" adı verilen askeri güçlere ev shaipliği yapıyor.

Söz konusu askeri güçleri, BAE tarafından fonlanıyor ve Rus paralı askerler ile Sudan'daki cancavid milisleri başta olmak üzere birçok milis grubunu içeriyor.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1322770_2

Haber Ara