Dolar

32,2477

Euro

34,7790

Altın

2.452,14

Bist

10.313,32

Yunanistan'da mülteci çocukları okulda istemeyen ailelerden tehdit!

Yunanistan'da 5. Devlet İlkokulu Aileler ve Veliler Derneği’nin mülteci çocukları ile ilgili aldığı skandal karar büyük tepkiye yol açtı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-15 16:05:12

Yunanistan'da mülteci çocukları okulda istemeyen ailelerden tehdit!

Dünya Bülteni'nin aktardığı habere göre Yunanistan'ın Oreokastro kentindeki 5. Devlet İlkokulu Aileler ve Veliler Derneği'nin mülteci çocukları ile ilgili aldığı okula yerleştirilmemelerine dair kararı büyük tepkiye yol açtı.

Geçen hafta Perşembe günü genel kurul toplantısı yapan dernek tarafından yapılan açıklamada oybirliğiyle “mülteci çocukların okul alanına entegre edilmemesine-yerleştirilmemesine” karar verildi.

Öğrenci velileri aksi takdirde okulu işgal etmekle tehdit ederken, ilgili açıklamada kararla ilgili hiçbir gerekçe sunulmuyor.

Benzer bir karar bundan birkaç gün önce Paleokastro 1. Devlet İlkokulu'nda da alınmıştı.

YUNANİSTAN EĞİTİM BAKANI: BU TÜR OLAYLAR KABUL EDİLEMEZ

Eğitim, Araştırma ve Dinişleri Bakanı Nikos Filis ise Oreokastro 5. Devlet İlkokulu Aileler ve Veliler Derneği'nin kararını “önyargılı” olarak değerlendirdi.

Bakan Filis ilgili açıklamasında “Bu tür olaylar Yunan toplumunu temsil etmiyor ve kabul edilemez” ifadelerini kullandı. Açıklamanın devamında “Çok şükür ki bu tepki küçük bir azınlığı temsil ediyor ve ne bütün aile ve çocukları ne de ailelerin ve çocukların ekseri çoğunluğunu kapsıyor” ifadelerine yer verildi.

Haber Ara