Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

'Yunanistan batağa saplanırsa, birçok belirsizlik ortaya çıka

'Yunanistan batağa saplanırsa, birçok belirsizlik ortaya çıkacak'

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-08 17:56:23

'Yunanistan batağa saplanırsa, birçok belirsizlik ortaya çıka
ABD Hazine Bakanı Jack Lew, "Yunanistan tamamen batağa saplanırsa, birçok belirsizlik ortaya çıkacaktır. Belirsizliğin Avrupa ve küresel ekonomi için risk oluşturduğunu düşünüyorum" dedi.

Washington merkezli düşünce kuruluşu Brookings Enstitüsü'nün düzenlediği panelde konuşan Lew, Yunanistan krizine ilişkin gelişmeleri değerlendirdi.

Lew, müzakerelerden alınabilecek en iyi sonucun Yunanistan'ın Avro Bölgesi'nde kalması olduğunu savunarak, "Yunanistan tamamen batağa saplanırsa, birçok belirsizlik ortaya çıkacaktır. Belirsizliğin Avrupa ve küresel ekonomi için risk oluşturduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Yunanistan için hala çözüm yolları olduğuna dikkati çeken Lew, ülkenin Avro Bölgesi'nden çıkmasının jeopolitik bir yanlış olacağını ve acı sonuçlar doğuracağını vurguladı.

Yunanistan'la anlaşmaya varılmasının, Avrupa'nın ekonomik ve jeopolitik istikrarı açısından önemli olduğuna işaret eden Lew, ayrıca ülkenin borcunun sürdürülebilir bir hale getirilebilmesi için yeniden yapılandırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Haber Ara