Dolar

32,5376

Euro

34,9546

Altın

2.456,62

Bist

9.879,56

Yunanistan Başbakanı Miçotakis NATO zirvesinde Türkiye için kınama talep edecek

Yunanistan Başbakanı Kriakos Miçotakis 3-4 Aralık'ta Londra'da yapılacak olan NATO zirvesinde Akdeniz'deki son gelişmeler üzerine Türkiye için kınama talep edecek.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-01 23:57:23

Yunanistan Başbakanı Miçotakis NATO zirvesinde Türkiye için kınama talep edecek

Lideri olduğu Yeni Demokrasi Partisi kongresinin kapanışında konuşan Yunanistan Başbakanı Kriakos Miçotakis, ülkesinin Türkiye'nin yaptığı hiç bir provokasyonu cevapsız bırakmayacağını söyledi.

Avrupa Parlamentosu'ndaki en büyük siyasi grup olan Avrupa Halk Partisi'nin (EPP) de desteğini aldıklarını belirten Miçotakis, "üyelerinin biri açıkça uluslararası hukuku çiğiniyorken ve bir diğer üyeyi karşısında almışken NATO gibi bir ittifakın kenarda durup sessiz kalması mümkün değildir" sözlerini kullandı.

Miçotakis üyeler arasında eşit mesafede durmanın bölgede hiç bir zaman gerginlikten yana olmayan Yunanistan'ın aleyhine olduğunu fakat ülkesinin kendisini güvenle, ağırbaşlılıkla ve etkin bir şekilde korumasını bildiğini vurguladı.

YUNAN CUMHURBAŞKANI: TÜRKİYE KAYGAN BİR YOLDA YÜRÜYOR

Öte yandan Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos da cumartesi günü yaptığı bir konuşmada "Türkiye kendisini uluslararası arenada yalnızlaştıracak ve değersizleştirecek kaygan bir yolda yürüyor" sözlerini kullandı.

"Biz Yunanlar olarak bireysel karakteri her ne olursa olsun insanlara hizmet etmeye kararlıyız" ifadelerini kullanan Pavlopulos, "bu nedenle Türkiye gibi uluslararası ve Avrupa kanunlarını hiçe sayarak insanları ve insanlık prensiplerini zalimce hedef alanlara gerekli cevabı vereceklerini" kaydetti.

12_29_1

LİBYA İLE ANLAŞMA YUNANİSTAN'I ENDİŞELENDİRDİ

Doğu Akdeniz'deki doğal gaz arama çalışmaları ile ilgili Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkiler gerilirken Atina yönetimi hafta içerisinde Türkiye ile Libya arasında imzalanan "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" anlaşmasına tepki göstermişti.

Yunanistan, Libya'nın Atina büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırarak, söz konusu anlaşmanın içeriğine dair bilgi talep ettiği, talebin yerine getirilmemesi halinde büyükelçiyi sınır dışı edeceğini bildirdiği öğrenildi.

HAFTER'iN VEKİLLERİNİ ATİNA'YA DAVET EDİYOR

Öte yandan bugün Yeni Şafak'ta gündeme gelen iddiaya göre Hafter kontrolündeki Tobruk Temsilciler Meclisi üyeleri de Atina'ya davet edildi.

YUNANİSTAN'DAN MISIR'A ACİL ZİYARET

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın Mısır'a ‘acil' kodlu bir ziyaret düzenleyeceği ve masadaki konunun ‘Türkiye-Libya anlaşması' olduğu belirtildi.

NATO ZİRVESİNDE TRUMP İLE GÖRÜŞME

Ayrıca Miçotakis'in 3-4 Aralık'ta Londra'da düzenlenecek NATO zirvesinde ABD Başkanı Donald Trump'la yemek yiyeceği ve konuyu gündeme getireceği duyuruldu.

Bunun yanı sıra Miçotakis ile Trump'ın 7 Ocak'ta Washington'da görüşebileceği iddia ediliyor.

MACRON DEVREDE

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis önceki gün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Yunan basınına göre görüşmede Macron, Yunanistan'a desteğini iletti.

İSRAİL SESSİZ

Türkiye'ye karşı Yunanistan'la anlaşma imzalayan İsrail'de ise sessizlik hakim. Tel Aviv ile Atina arasında bu konuda nasıl bir diplomasi yürütüldüğü henüz bilinmiyor.

İsrail, Doğu Akdeniz konusunda Yunanistan, Kıbrıs Rum Kesimi ve Mısır ile birlikte hareket ediyor.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1312286

Haber Ara