Dolar

32,4564

Euro

34,7498

Altın

2.435,42

Bist

9.915,62

Yunan vekilden, Türkiye ve Erdoğan’a hakaret

Irkçı Altın Şafak Partisi'ni Avrupa Parlamentosu'nda temsil eden sabıkalı Yunan Milletvekili Elefterios Sinadinos, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ederek, aşağılık ve küstahça yorumda bulundu. Aynı milletvekili, 9 Mart 2016'da Avrupa Parlamentosu’nda Türkiye hakkında yaptığı küstah konuşmadan sonra salondan atılmıştı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-14 13:06:39

Yunan vekilden, Türkiye ve Erdoğan’a hakaret

buyuk_32 

Irkçı Altın Şafak Partisi'ni Avrupa Parlamentosu'nda temsil eden Yunanistan Özel Kuvvetler eski komutanı, Yunan Milletvekili Elefterios Sinadinos, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ederek, aşağılık ve küstahça yorumda bulundu.

Milletvekili Sinadios şahsına ait Twitter hesabından yaptığı saygısız yorumunda Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı şu küstah ifadeleri kullandı:

“Türkiye ve Erdoğan havlıyor ve Kıbrıs'a sondaj makineleri gönderiyorlar. ABD, AB, Mısır ve İsrail'den yapılan açıklamalar iyi de, ancak bunlar sadece bir politikayı anlıyorlar: Başlarına 100 ton çelik ve berelerimizi (Yeşil Komando Beresi) beklemedikleri bir yerde çivilemek.”

buyuk2_21

AVRUPA PARLAMENTOSU'NDAN KOVULMUŞTU

Türk ve mülteci karşıtlığıyla bilinen ırkçı Altın Şafak milletvekili Eleftherios Sinadinos, 9 Mart 2016'da Avrupa Parlamentosu oturumunda Türkiye hakkında yaptığı skandal konuşmada;
"Türk, köpek gibidir. Vahşi görünür ama bir düşmanla karşılaştığında kaçar" gibi aşağılık hakaretlerde bulunmuştu.

Konuşmaya tepki gösteren Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz'unisteği üzerine, küstah Yunan Milletvekili Sinadinos görevliler eşliğinde salondan atışmıştı.

Schulz, Yunan vekili, "kırmızı çizgileri aştığı ve ırkçılığı kabul edilebilir kılmaya çalıştığı" için dışarı attırdığını söylemişti.

SİNADİNOS KİMDİR?

Eleftherios Sinadinos, Yunan asker, siyasetçi ve Altın Şafak Partisi milletvekili. 1 Temmuz 2014'ten beri Avrupa Parlamentosu milletvekili olarak görev almaktadır. Ayrıca, Altın Şafak Partisi'ni Avrupa Parlamentosu'nda temsil eden üç milletvekilinden birisidir. Türkiye ve mülteci karşıtı yaptığı konuşmalarıyla büyük tepki alan Yunanlı Milletvekillerinin başından geliyor.

Haber Ara