Dolar

32,3393

Euro

35,0979

Altın

2.237,45

Bist

8.794,80

Yücel Yılmaz kimdir?

Ak Parti Balıkesir Belediye Başkan'ı Yücel Yılmaz kimdir?

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-09 19:30:11

Yücel Yılmaz kimdir?

Yılmaz, 2014 yerel seçimlerinden bu güne kadar Balıkesir Karesi Kurucu Belediye Başkanlığı görevini devam ettirmektedir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti Balıkesir Belediye Başkan adayı olacağı açıklanan Yılmaz'ın hayatı araştırılmaya başlandı. Peki, Yücel Yılmaz kimdir? Yücel Yılmaz kaç yaşında, nereli? gibi soruların detaylar...

YÜCEL YILMAZ KİMDİR?

Evli ve biri kız, biri erkek, iki çocuk babası olan Yılmaz, 1975 senesinde Almanya'da dünyaya geldi.

İlkokulu Balıkesir Mehmet Şeref Eğinlioğlu İlkokulu'nda, ortaokul ve lise eğitimini ise Balıkesir Özel Altuğ Yurdakuloğlu Koleji'nde bitirmesinden sonra Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü'nde lisans eğitimi aldı.

Üniversite senelerinde, üniversite öğrenci senatosu başkanlığını yapmasının yanı sıra, Düşünce Peteği topluluğunu kurarak lisans eğitimi sonuna kadar başkanlığını başarılı bir şekilde devam ettirdi.
Bir dönem İstanbul merkezli özel tekstil firmasının ithalat-ihracat sorumlusu olarak da görev üstlenen Yücel Yılmaz, 9 sene süresince Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı çeşitli okullarda İngilizce Öğretmenliği yaptı.

Askerliğini Bandırma 6. Ana Jet Üssü Lisan Okulu'nda Asteğmen olarak yaptı. Eğitim sektöründe Türkiye genelinde hizmet veren yabancı dil eğitiminde; kurs, yayıncılık ve yurtdışı eğitim alanlarında faaliyet veren Yabancı Dil Okulları'nın kurucu olan Yılmaz, ayrıca Kanada'da Dil Okulları Yönetimi Eğitimi ve İngiltere'de Oxford Üniversitesi'nde Öğretmen Gelişim Eğitimi almıştır.

Ticari hayatının bir döneminde çeşitli derneklerde faaliyet gösteren Yücel Yılmaz; Balıkesir Genç İşadamları Derneği (BAGİAD) yönetim kurulu üyesi, Balıkesir Sanayici İş Adamları Derneği (BASİAD) yönetim kurulu üyesi, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu ve Müteşebbis Heyeti üyesi, Balıkesir Sanayi Odası Meclis üyesi Balıkesir İlini Tanıtma ve Güçlendirme Vakfı (BALGÜÇ) Yönetim Kurulu Üyesi ve Saymanı gibi çeşitli görevlerde almıştır. Ayrıca Özel Öğretim Kurslar, Hizmetiçi Eğitim Merkezleri, Dershaneler ve Etüt Eğitim Merkezleri Birliği Derneği (ÖZ-KUR-DER) üyesi olarak eğitim sektöründeki gelişmeleri de yakından takip etmektedir.

Balıkesir Ticaret Odası'nda 2 dönem meclis üyeliği, bir dönem de Meclis Başkanlığı yapan Yücel Yılmaz, Karesi Belediye Başkanı olmasından sonra Ticaret Odası Meclis Başkanlığı ve dernek üyeliklerini bırakmıştır. Yılmaz, Mart 2014 yerel seçimlerinden beri Balıkesir Karesi Kurucu Belediye Başkanlığı görevini devam ettirmektedir.

Haber Ara