Dolar

32,4290

Euro

34,5932

Altın

2.384,21

Bist

10.045,74

YSK, Ak Parti'nin İstanbul itirazını ne zaman görüşecek?

Yüksek Seçim Kurulu bugün saat 14.00'te toplanacak. Fakat bugünkü toplantıda Ak Parti'nin İstanbul itirazı gündeme alınmayacak. Peki İstanbul itirazı ne zaman görüşülecek?

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-19 10:50:42

YSK, Ak Parti'nin İstanbul itirazını ne zaman görüşecek?

TIMETURK | HABER MERKEZİ

İki gün önce sonuçlanan Maltepe sayımlarının ardından Ekrem İmamoğlu'na mazbatası verildi ve İmamoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine başladı.

AK PARTİ İTİRAZ ETMİŞTİ

Ak Parti, İl Birleştirme Tutanağı'nın İl Seçim Kurulu'na gönderildiği sıralarda İstanbul seçimlerine şaibe karıştığı gerekçesiyle itirazda bulunmuş ve seçimin yenilenmesini istemişti.

Sonuçlar netleşmeden bir gün önceyse üç valiz dolusu evrağı YSK'ya götüren Ak Parti yetkilileri , 44 sayfalık bir dilekçe sunmuştu.

İTİRAZ NE ZAMAN GÜNDEME ALINACAK?

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) bugün saat 14.00'te toplanacağı belirtildi fakat Ak Parti'nin itirazı bu toplantıda gündeme alınmayacak. Sebebiyle 44 sayfalık dilekçede dile getirilen iddialara ilişkin teknik inceleme.

Söz konusu incelemede Ak Parti'nin "sayım döküm cetvellerinin mühürsüz, imzasız olduğu" iddiasının doğrulaması yapılacak.

İddiaya konu olan evraklarla Seçmen Kütükleri Genel Müdürlüğü'ndeki evraklar bu kapsamda karşılaştırılacak.

Ak Parti'nin ayrıca 5 binin üzerinde mahkumun oy kullandığına ve sandık kurullarında usulsüz görevlendirme yapıldığına ilişkin iddiaları da incelenecek.

İnceleme sonunda hazırlanacak rapor YSK'd akurula sunulacak ve ardından karar verilecek.

Söz konusu incelemenin ne zaman sonuçlanacağıysa henüz bilinmiyor.

Haber Ara