Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

'YPG'nin katıldığı bir operasyona, Türkiye'nin destek vermesi düşünülemez'

Savunma Bakanı Fikri Işık, IŞİD'e karşı gerçekleştirilmesi planlanan Rakka operasyonuna YPG'nin katılması halinde Türkiye'nin nasıl bir yaklaşımı olacağı konusunda değerlendirmelerde bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-21 14:45:10

'YPG'nin katıldığı bir operasyona, Türkiye'nin destek vermesi düşünülemez'

Ankara'da Milli Savunma Üniversitesi konusunda basın toplantısı düzenleyen Savunma Bakanı Fikri Işık, Suriye'deki gelişmeler, olası bir Rakka operasyonu ve bu operasyona YPG/PYD güçlerinin katılması halinde Türkiye'nin tepkisinin ne olacağı yönündeki soruları da yanıtladı.

Geçen hafta Washington'da ABD Savunma Bakanı James Mattis ile yaptığı görüşmede Türkiye'nin YPG konusundaki hassasiyetlerini yeniden anlattığını ve IŞİD ile mücadelede doğru gruplarla hareket edilmesinin önemini vurguladığını belirten Işık, "Türkiye Rakka operasyonunun PYD dışında Arap unsurların ağırlıkta olduğu bir harekat modeli ile yapılmasını destekliyor" dedi.

Mattis'in tabloyu değerlendireceklerini ifade ettiğini belirten Işık, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Mayıs ayında gerçekleştireceği ABD ziyaretinde de konunun ele alınacağını belirtti ve "PYD/YPG'nin katıldığı bir operasyona Türkiye'nin katılması ya da destek vermesi de düşünülemez" dedi.

Türkiye, Suriye'deki Kürt gruplar YPG'yi PKK ile ilişkileri nedeniyle 'terör örgütü' olarak nitelendiriyor ve ABD'nin IŞİD ile mücadelede bu gruplarla işbirliği yapmasına karşı çıkıyor.

 

Haber Ara