Dolar

32,6011

Euro

34,8170

Altın

2.493,56

Bist

9.473,85

YPG: ABD'den silah almadık

YPG sözcüsü Redur Xelil, ABD'den YPG'ye silah gönderilmediğini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-01 16:37:06

YPG: ABD'den silah almadık

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Türkiye'nin terör örgütü olarak gördüğü YPG'nin sözcüsü Xelil, son bir kaç gündür gündemde olan "ABD'den YPG'ye silah ve zırhlı araç yardımı" haberleri ile ilgili açıklama yaptı.

ABD öncülüğündeki koalisyonun, Suriye'nin kuzeyinde IŞİD ile mücadelede çatı örgüt Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) ana bileşeni olan YPG'ye silah yardımı yapmadığını söyleyen Xelil şunları kaydetti:

"Medya yanlış olarak ABD öncülüğündeki koalisyonun aralarında zırhlı araç ve tankların da olduğu silah yardımı yaptığını duyurdu. Biz YPG olarak bu haberlerin doğru olmadığını ve koalisyondan hiç silah almadığımızı vurgularız."

BİR GÜN ÖNCE DOĞRULANMIŞTI

Bir gün önce Sputnik'e konuşan YPG'li komutan Cihan Şeyh Ehmed ise koalisyonun kendilerine zırhlı araçların yanı sıra silah yardımı yaptığını söylemişti.

PENTAGON ZIRHLI ARAÇLARI 'ARAP SAVAŞÇILARA' VERDİK DEDİ

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Adrian Rankine-Galloway, "Suriye Arap Koalisyonu'na mevcut yetkiler çerçevesinde üstü zırhlı araçlar verdik. Bu araçlar, onları Rakka'ya ilerlerken IŞİD'in el yapımı patlayıcılarına karşı koruyacak" demişti. Önceki Başkan Barack Obama'nın verdiği yetkilerde herhangi bir değişiklik olmadığının altını çizen Galloway, Savunma Bakanlığı'nın DSG'nin sadece Arap bileşenlerine askeri malzeme desteği ve eğitim verme politikasının devam ettiğini söylemişti.

NELER YAŞANDI? (HABERLERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFLARA TIKLAYINIZ)

472671

473517

Haber Ara