Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

YKS başvuruları başlıyor! YKS başvurusu ne zaman başlıyor, ne zaman son buluyor?

ÖSYM'nin paylaşmış olduğu takvime göre YKS başvuruları başlıyor. Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren bu sınavın detayları merak ediliyor. Peki ama YKS başvuruları ne zaman başlıyor? Son başvuru tarihi ne zaman?

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-04 09:49:23

YKS başvuruları başlıyor! YKS başvurusu ne zaman başlıyor, ne zaman son buluyor?

Milyonlarca öğencinin merak ettiği YKS başvurularına ilişkin olarak ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün açıklamada bulundu. 4 Şubat itibari iel öğrencilerin ödeme yapmalarının ardından başvuruyu yapabileceklerini dile getirdi.

YKS başvurusu ne zaman başlıyor?

YKS başvuruları için 4 Şubat tarihi itibarıyla adaylar işlemlerini elektronik ortam üzerinden gerçekleştirecek. Başvurular esnasında kişilerin belirlenen ücreti hesaplara yatırması ve ardaından işlem yapması gerekiyor.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) adaylarından T.C. kimlik kartı ve e-Devlet şifresi olanların, başvuru merkezlerine gitmeden e-Devlet üzerinden sınav başvurularını yapabileceklerini açıkladı. Aygün AA muhabirine yaptığı açıklamada bütün detayları verdi.

"T.C. kimlik kartı ve e-Devlet şifresi olan adaylar, başvuru merkezlerine gitmeden ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne ÖSYM AİS mobil uygulaması veya 'http://ais.osym.gov.tr' üzerinden 'e-Devlet ile kayıt ol' seçeneğine tıklayarak kayıt olabilecek ve sınav başvurularını yapabilecek. e-Devlet kayıtları için adaylarımızın PTT şubelerinden şifrelerini temin etmeleri gerekiyor.

Adaylar, ayrıca ÖSYM'nin 'https://ais.osym.gov.tr' internet adresi ve ÖSYM AİS mobil uygulamasından bireysel olarak yapacakları sınav başvurularında, sistemdeki fotoğrafı, adayın varsa T.C. kimlik kartındaki fotoğrafı ile başka herhangi bir işlem gerekmeksizin otomatik olarak güncellenebilecek."

Haber Ara