Dolar

32,4453

Euro

34,7215

Altın

2.439,12

Bist

9.915,62

Yılmaz Vural'ın son durumuna ilişkin hastane başhekimliğinden açıklama

İkinci kez yakalandığı koronavirüs hastalığı nedeniyle yoğun bakıma alınan teknik direktör Yılmaz Vural'ın sağlık durumu ile ilgili hastane başhekimliği açıklamada bulundu

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-28 14:05:10

Yılmaz Vural'ın son durumuna ilişkin hastane başhekimliğinden açıklama

Acıbadem Altunizade Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, teknik direktör Yılmaz'ın sağlık durumuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"19 Kasımda Covid-19 tanısı alarak tedavisine başlanan Yılmaz Vural, ayaktan takip edilmekteyken nefes darlığı gelişmesi nedeniyle, 24 Kasımda hastanemize yatırılmıştır. Hastanın oksijen ihtiyacının artması üzerine, bugün (27 Kasım) öğle saatlerinde yoğun bakım ünitesine alınarak ventilatör altında takibi devam etmektedir. Hastanın durumu ciddiyetini korumakta olup gelişmeler ailenin izniyle paylaşılacaktır."

Prof. Dr. Çetiner: Bağışıklık kalıcı değil

Öte yandan Bilim Kurulu Üyesi Doç Dr. Afşin Emre Kayıpmaz ve İç Hastalıkları-Hematoloji Uzmanı Prof Dr. Mustafa Çetiner, CNN Türk'te salgın süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Doç. Dr. Emre Kayıpmaz ve Prof. Dr. Mustafa Çetiner, teknik direktör Yılmaz Vural'ın son durumunu da değerlendirdi.

Prof. Dr. Çetiner, "Virüsün mutasyona uğramasıyla ilgili bu zamana kadar ne aşı çalışmalarını aksatacak mutasyon ilerlendi ne de hastalığın öldürücülüğünün arttırıcılığını gösteren bir mutasyon izlendi. CDC, ‘hastalığı geçirenlerin ilk 3 ay test yaptırmaları gerekmiyor' diye. Oxford Üniversitesinin sağlık çalışanları üzerinde yaptığı çalışma da ise antikor düzeylerinin 6 aya kadar uzadığını gösterdi. Salgının başından itibaren bu kaygılar vardı. Süreç içinde kesin olarak gösterildi ki bağışıklık kalıcı olarak ortaya çıkmıyor. Hastalık tekrar edebiliyor, reenfeksiyon görülebiliyor"

'Ne yazık ki Yılmaz hocanın durumu benzer şekilde'

Genel kabul ikinci enfeksiyonlarının ilk enfeksiyonlara yönelik daha hafif geçtiği yönündeydi. Ancak ABD'deki çalışmalarda ikinci enfeksiyonun daha şiddetli geçeceği yönünde raporlar vardı. Ne yazık ki Yılmaz Hoca'nın durumu da benzer bir şekilde.

Haber Ara