Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Yerli otomobil anketi! SUV mu sedan mı?

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun Twitter sayfasından yerli otomobille ilgili bir anket başlattı. Ankette yerli otomobilin SUV ve sedan modelleri soruldu. 50 bin kişinin oy kullandığı ankette vatandaşlar SUV modelini tercih etti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-30 19:04:18

Yerli otomobil anketi! SUV mu sedan mı?

27 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtımı yapılan yerli otomobilde SUV ve sedan olmak üzere 2 farklı modelle görücüye çıktı. Tüm dünyanın dikkatini çeken yerli otomobil modelleri için TOGG resmi twitter sayfasından anket başlattı.

SUV ÖNDE GİDİYOR

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), sayfasından "Sizin favoriniz hangisi?" diye sordu. Yaklaşık 50 bin oyun kullanıldığı ankette SUV modeli yüzde 56 ile sedan modelinin önünde yer alıyor.

BURSA'DA ÜRETİLECEK

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) yerli elektrikli otomobili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Gebze'de törenle tanıtıldı. Erdoğan, yerli otomobilden ilk ön siparişi verdi, üretimin Bursa Gemlik'teki Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) arazisinde yapılacağını açıkladı, "Türkiye'nin 60 yıllık rüyasının gerçekleşmesine şahit oluyoruz" dedi.

2022'DE YOLLARDA

Yerli aracın SUV ve Sedan modelleri, Gebze'deki TOGG (Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu) merkezinde törenle kamoyuna tanıtıldı. Fabrika yapımının 2020'de bitmesi, ardından yerli otomobilin üretimine başlanması planlanıyor. Yerli otomobilin ilk serisinin üretiminin de 2022'de tamamlanması hedefleniyor.

TÜM AKILLI CİHAZLARLA İLETİŞİM SAĞLANACAK

TOGG otomobillerinin internete bağlı tüm akıllı cihazlarla iletişimde, bağlantı teknolojileriyle akıllı yaşamın merkezinde olacağı ifade edildi. Geliştirilen elektrikli yeni nesil otomobiller etrafında oluşturulan ekosistem; şarj altyapısından konum bazlı uygulamalara, diğer akıllı cihazlarla bağlantıdan akıllı park uygulamalarına, üyelik bazlı ulaşım hizmetlerinden otomobilin yazılımını kablosuz güncellemeye kadar yeni birçok hizmeti içerecek ve yaşamı kolaylaştıracak.

YÜZDE YÜZ ELEKTRİKLİ

Yerli otomobil elektrikli motorla çalışacak. Otomobilin bu nedenle sessiz çalışması ve emisyon salmaması bekleniyor.

Akıllı otomobil özelliği olacağı için sürekli olarak internete bağlı olacak. Kokpitte iki ucun arasında boydan boya LED ekran olacak.

Yol durumu da hedef noktaya ulaşma seçenekleri de bu ekranda yer alacak. Kapı içlerindeki hoparlörler sayesinde müzik sisteminin de geliştirildiği belirtiliyor.

UZAKTAN MÜDAHALE EDEBİLECEK

Yine bu bağlantı sayesinde arıza durumunda servis ekibi uzaktan müdahale edebilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Teknik özelliklerini biz belirliyoruz" dediği yerli otomobille ilgili bazı bilgiler şöyle:

Çift motorlu aracın motor gücü 150kW.

İki çeker araç 200 beygir, 4 çeker ise 400 beygir gücünde. 200 beygir güçle 7,6 saniyede, 400 beygir güçle de 4,8 saniyede saatte 100 kilometre hızlanabilecek.

BATARYASI YARIM SAATTE YÜZDE 80'E KADAR ŞARJ OLACAK

Şarjla çalışacak ve akıllı otomobil özelliğiyle şarj bitmeye yakın uyarı verecek olan motor, hızlı şarj ile yarım saatten kısa sürede yüzde 80'e kadar şarj olabilecek. Evlerde, ofislerde ve yol üzerindeki istasyonlarda şarj olabilecek. Tanıtımda, "Türkiye'nin şarj altyapısının da 2022'de hazır olacağı" ifade edildi.

Menzili de dolu bataryayla 300+ ve 500+ kilometre olacak.

Haber Ara