Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Yeni İHA ve SİHA merkezi kuruluyor: Tüm bölgeye hizmet verecek

Erzurum Havalimanı’nda, terör operasyonlarında bütün bölgeye hizmet verilebilecek İHA ve SİHA Merkezi kuruluyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-13 08:56:28

Yeni İHA ve SİHA merkezi kuruluyor: Tüm bölgeye hizmet verecek

Sınır ötesi ve yurt genelindeki iç güvenlik operasyonlarında güvenlik güçlerinin en büyük yardımcılarından olan insansız hava araçları (İHA) ve silahlı insansız hava araçları (SİHA), belirlenen hedefleri tam isabetle vurmasıyla operasyonlarda hava gücü olarak katkı sağlıyor.

Türk güvenlik güçlerince 2016'dan itibaren kullanılmaya başlanılan İHA ve SİHA'lar, düzenlenen operasyonlarda binlerce örgüt mensubunun etkisiz hâle getirilmesinde etkili rol oynadı.

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki PKK'lılar ile sığınak ve barınaklarının havadan yok edilmesi amacıyla Erzurum Havalimanı'nda İHA ve SİHA Merkezi kurulmaya başlandı. Bu kapsamda altyapı çalışmalarının yürütüldüğü havalimanında, merkezin kısa sürede faaliyete geçmesi ve aktif hâle getirilmesi planlanıyor.

Erzurum Valisi Okay Memiş, terörle mücadeleyi ne pahasına olursa olsun devam ettireceklerini belirterek şunları söyledi:

“Erzurum'da da Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı bir İHA ve SİHA merkezi kuruluyor. Erzurum Havalimanı'nda çalışmalar devam ediyor. İnşallah yakın bir süre içerisinde de sonlandırılacak. Böylece kendi bölgemizde rahat edeceğiz. Sadece Erzurum'a değil bölgeye de hitap eden bir hizmet tesis edilmiş olacak.”

Haber Ara