Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Yemen: İran terörün resmi destekçisi

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, İran'ın bölgedeki terörün resmi destekçisi olduğunu söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-30 14:44:56

Yemen: İran terörün resmi destekçisi

Abdurabbu Mansur Hadi Ürdün'ün başkenti Amman'da gerşekleştirilen 28'inci Arap Birliği Zirvesi'nde yaptığı konuşmada Yemen'de yaşananalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Hadi, Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarının ülkedeki sosyal dokuyu tahrip ettiğini ifade ederek, "İran, bölgedeki terörün resmi destekçisidir. Husiler ile Salih yanlıları, bölgedeki terörün resmi destekçisi İran ve diğer yarımları El-Kaide ile Hizbullah Yemen'in zenginliklerini yağmaladı" dedi.

"Husiler, Yemen'in kimliğini İran'a doğru yöneltmeye çalışıyor" diyen Hadi, Yemen halkının bunu kesinlikle kabul etmeyeceğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Hadi, Yemen'in güvenliğinin bölgenin güvenliği olduğunu belirterek, Yemen'de Arap kimliğinin köklü olduğunu ve tarihi boyunca bu kimliğin ayrışmadığını kaydetti.

Sana'nın Husilerin denetimi altında olduğuna işaret eden Hadi, "Husilerin denetimi altında olmasaydı, Arap Birliği Zirvesi'ni tarihi Arap asıllı Sana'da misafir etmek isterdik" diye konuştu.

Husilere, silahlarını teslim etmesi, ele geçirdikleri kentlerden geri çekilmeleri ve siyasi bir parti oluşturmaları çağrısında bulunan Hadi, koalisyon güçlerine de askeri müdahale ve Yemen halkına yardımları için teşekkürlerini iletti.

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Yemen topraklarının yüzde 80'ininden fazlasının meşru hükümetin denetimi altında olduğunu belirterek, sözlerine şunları ekledi:

"Yemen'deki savaşın uzadığına ilişkin söylemler var. Bunun nedeni komplonun da büyük olduğundandır. Artık, büyük zafere ve tam bir meşruiyete çok az kaldı."

Haber Ara