Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Yemen iç savaşı sürüyor

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Taiz'de ulusal ordu ve direniş güçlerine havadan silah yardımında bulunduğu bildirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-28 09:23:10

Yemen iç savaşı sürüyor

AA'nın haberine göre, HDG'den ismini vermek istemeyen bir kaynak, koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının, Taiz kentinin güneybatısında bulunan Ed-Dabab bölgesindeki HDG ve ulusal orduya silah desteği sağladığını söyledi.

Ulusal ordu ve HDG ile Husiler arasında Dabab bölgesinde şiddetli çatışmaların çıktığını aktaran kaynak, HDG'nin Taiz kentinin batısında Husilerin saldırısını püskürttüğünü, çatışmalarda ölü ve yaralıların olduğunu dile getirdi.

Aden ile Sana arasında yer alan stratejik öneme sahip Taiz kentinde, yaklaşık 6 aydır Husiler ile hükümet güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye bağlı HDG'nin birkaç ay önce büyük kısmında kontrolü sağladığı kentin giriş kısımlarının ise Husilerin denetimi altında olduğu ifade ediliyor. Birleşmiş Milletler ve Kızılhaç gibi uluslararası kurumlar Husileri, Taiz'e gıda ve ilaç girişini engellemek ve bölgeyi abluka altına almakla suçluyor.

Haber Ara