Dolar

32,4423

Euro

34,7619

Altın

2.438,13

Bist

9.915,62

Yemen'de olaylar sürüyor

Yemen hükümetinin, Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarının saldırılarına maruz kalan Taiz kentini afet bölgesi ilan ettiği bildirildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-25 03:22:45

Yemen'de olaylar sürüyor

Anadolu Ajansı'nın Yemen resmi ajansı SABA'dan aktardığı habere göre; hükümet, sık sık Husiler ile Salih yanlılarının sivillere yönelik bombardımanına maruz kalan Taiz kentini afet bölgesi ilan etti.

Hükümet, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) ile uluslararası topluma, sivillerin kurtarılması için bölgeye acil müdahale etme çağrısında bulundu.

Yemen hükümeti, uluslararası topluma, ahlaki sorumluluğunu üstlenme ve sivillere yapılan katliamları durdurmak için harekete geçme çağrısı yaptı.

Öte yandan, İnsan Hakları Bakanı İzzeddin el-Asbahi, yaptığı açıklamada, "Bunlar sistematik olarak insanlığa karşı işlenen suçlar. Zaman aşımına uğrayamaz. Hükümet, New York'da BMGK'ya ve Cenevre'de de BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'ne konuyla alakalı dilekçe sunacak" ifadelerini kullandı.

Yemen'de Husiler ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar çeşitli kentlerde devam ederken, Husiler sık sık sivil yerleşim yerlerine saldırılar düzenliyor.

Hastane yetkilileri, son iki haftada Taiz'de çıkan çatışmalarda 130 sivilin öldüğünü, 450'sinin yaralandığını ifade etti.

Haber Ara